Datum: 20/08/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Christ houdt Moeskroen van eerste punt
Jan Martynowski
| 0 reacties
Christ houdt Moeskroen van eerste punt
Foto: © SC

Charleroi had genoeg aan een doelpunt van Christ om Moeskroen af te houden. Jammer voor l'excel, want dat speelde meer dan behoorlijk mee. Toch blijft het puntenloos én doelpuntenloos achterin hangen.

De eerste kansen waren voor Moeskroenspits Custovic. Eerst kopte hij rakelings naast,  even later moest doelman Lacquait zijn schot in hoekschop duwen. Op het kwartier moest Varga de bal in paniek verwerken omdat weer Custovic dichtbij scoren kwam. De bal zoefde voorlangs. Ondertussen stond Moeskroendoelman Luzi erbij en keek ernaar.

Tot vlak na de rust Orlando een prachtige rush op de linkerflank afrondde met een panklare assist voor Grégory Christ. Eerste kans, eerste doelpunt, het kenmerkt het Charleroi van de laatste tijd. Moeskroen gaf zich niet gewonnen, maar even later kopte Dimbala een mooie voorzet domweg achteruit, in plaats van te laten voor de beter opgestelde Custovic. Weg kans. Een kwartier voor rust mocht ook de Sloveen Siljak nog eens proberen, maar het vat was nu wel af bij de bezoekers. Uiteindelijk was de grootste kans nog voor Sterchele, maar Luzi redde.

Een onverdiende overwinning voor Charleroi, maar het blijft in de top van het klassement met een 7 op 9. Moeskroen blijft puntenloos laatste, samen met Germinal Beerschot en Cercle Brugge.