Stadion: Het Kuipje
Westerlo houdt Genk in bedwang
Ruben Claesen

Racing Genk is er ook op de derde speeldag niet in geslaagd te winnen. Dit keer was Westerlo de boosdoener, dat wel bovenaan moet afhaken.

Genk startte meteen hevig, met hoogspelende vleugelspelers Beslija en Gonzague Vandooren, die meteen mocht starten. Na een fout op Koen Daerden kregen de Limburgers een vrije trap. Oliseh besloot vanop twintig meter echter op de lat. Genk had de wedstrijd in handen, met goed voetbal hield het Westerlo op de eigen speelhelft. Het verdiende doelpunt viel dan ook: na een dikke tien minuten spelen belandde de bal voor de voeten van Kevin Vandenbergh, al dan niet in buitenspel, en die werkte koeltjes af: 0-1. Westerlo bleef echter niet bij de pakken zitten en reageerde meteen. Evens won het duel van Priske en leverde de bal af bij Coelho, die prachtig binnenschoot: 1-1. Na de gelijkmaker kwamen beide ploegen weer in evenwicht, met de beste kansen voor Genk. Westerlo probeerde er af en toe eens uit te komen, en dat lukte ook aardig, maar de lob van Utaka was te hoog. Westerlo kwam steeds beter in de wedstrijd en zette Genk nu onder druk, met goede kansen voor Utaka en Coelho, maar doelman Moons was steeds bij de pinken. Tussendoor kreeg ook Engelaar de kans om zijn ploeg op voorsprong te trappen, maar na een knappe actie kreeg hij de bal niet tussen het kader. We gingen naar de rust met 1-1.

Genk startte weer het beste. Na vijf minuten spelen in de tweede helft voelden de Limburgse supporters zich benadeeld, nadat hands van Verheyen niet werd omgezet in een penalty. Even later trapte Vandenbergh Genk zelfs op voorsprong, maar de grensrechter had buitenspel gezien. Hierna ging het goed op en af, met een goede kopkans voor Utaka, Moons was paraat. In de tegenaanval een mooie actie tussen Beslija en Vandenbergh, Gaspercic werkte met moeite in hoekschop. Op het uur werd supersub Björn De Wilde ingebracht voor Peter Utaka, en de eerstgenoemde liet zich meteen zien. Hij ging door op de ver uitgekomen Jan Moons, die zich even revancheerde op De Wilde. Scheidsrechter Bourdouxhe hield echter de kaarten op zak. Het tempo zakte nu wat, het spel werd matiger. Een kwartier voor tijd toch weer eens Genk, met Vandooren die Racing eindelijk op voorsprong kopte, was het niet dat de scheidsrechter al gefloten had voor een duwfout. Tien minuten voor het het einde haalde kapitein Chris Janssens de doorgebroken Beslija onderuit. Hij kwam goed weg met geel. De daaropvolgende vrije trap leverde een goede schietkans op voor Oliseh, die net over trapte. Vandenbergh en Coelho hadden nog de kans om hun ploeg op voorsprong te brengen, maar het bleef 1-1.

Doelpunten: 10' Vandenbergh 0-1,
                 15' Coelho 1-1

Westerlo: Gaspercic, Wagemakers, Van Kerckhoven, Verheyen, Evens, Ntuka (75' Elejiko), Van Imschoot, Janssens, Delen, Coelho, Utaka (60' De Wilde)

Racing Genk: Moons, Priske, Matoukou, Mikulic, Sigurdsson, Beslija, Oliseh, Vandooren, Daerden, Engelaar (72' Stojanovic), Vandenbergh

Gele kaarten: Gaspercic en Janssens (W), Matoukou (G)