cluClub Brugge
roeRoeselare
Datum: 20/08/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge moeizaam voorbij Roeselare
Rudi Zeelmaekers
| 0 reacties
Club Brugge moeizaam voorbij Roeselare
Foto: © SC

Een inspiratiearm Club Brugge heeft met moeite tegen Roeselare gewonnen. De Bruggelingen konden de bezoekers wel vaak onder druk zetten maar ze wisten hier weinig doelrijpe kansen uit te puren. De jongens van Dennis Van Wijk etaleerden bij momenten knap voetbal en indien de bezoekende spits Eloi wat meer geluk had gehad bij de afwerking, had het nog een pijnlijke avond kunnen worden voor de troepen van Jan Ceulemans.

Vroeg in de eerste helft zorgde de thuisploeg voor het eerste gevaar met een voorzet van Klukowski op Balaban. Laatstgenoemde kon de bal niet goed raken met het hoofd. Even later was er goed samenspel tussen Leko en Vermant. Leko schoot vanuit stand van net buiten de grote rechthoek naast. Ondertussen raakte Ishiaku geblesseerd (spierscheur) en werd deze vervangen door Dufer.

Een doelpunt hing in de lucht voor de gastheren. Een goede combinatie van het Brugse mddenveld in het strafschopgebied was de aanleiding voor de openingstreffer. Klukowski wist met een heel goede actie Balaban te bedienen. De Kroaat twijfelde niet en schoot in de verste hoek binnen. Vlak daarna kwam Roeselare heel dicht bij een doelpunt na wat gerommel in het Brugse strafschopgebied. Butina loste de bal, maar Rocky Peeters was net te laat om de bal binnen te duwen.

Brugge moest hier even van bekomen en het duurde tot de 16de minuut voor de landskampioen opnieuw gevaarlijk werd. Club was twee keer dicht bij de 2-0, maar de pogingen van Leko en Verheyen misten perfectie.

Toch kwam Roeselare nog even de neus aan het venster steken met een goede draaibeweging van Eloi. Hij nam Butina onder vuur, maar deze maakte het gevaar onschadelijk.

Daarna bleef Brugge de kaart van de aanval trekken, maar zonder veel gevaar. Leko slaagde erin om alleen voor doelman Sierens te verschijnen, maar hij werkte slecht af en werd tevens onterecht teruggefloten voor buitenspel. De Bruggelingen probeerden wel een opening te vinden in de Roeselaarse defensie, maar elke poging werd onschadelijk gemaakt door de attente bezoekers. Ook Valgaeren wist een goede actie op te zetten in het vijandelijke strafschopgebied, maar zijn samenspel met Leko strandde op het been van Vaesen. Club Brugge had de wedstrijd onder controle en raakte moeizaam door de bezoekende muur. Daar stond ook tegenover dat de gastheren weinig kansen moesten toestaan. De 1-0 voorsprong was verdiend voor Club Brugge.

Roeselare werd in het begin van de tweede helft even heel gevaarlijk toen Eloi zich goed vrij draaide en het Butina heel moeilijk maakte. Eloi's schot ging naar de verste hoek, maar Butina was attent.

Club bleef wel op zoek gaan naar de tweede treffer. Met een schot van Leko van net buiten het strafschopgebied waren ze er weer even dicht bij, maar het schot was niet accuraat genoeg om Sierens te verschalken. De bezoekende goalie kon de poging dan ook vrij makkelijk stoppen. De druk van Brugge werd groter en Balaban kon vrij makkelijk de bal op het hoofd van Verheyen schilderen, maar diens kopstoot zeilde over het doel buiten. Weer kwam Brugge opzetten met een voorzet, die net niet Dufer bereikte. Dennis Van Wijk had blijkbaar toch nog aanvallende bedoelingen, want Christophe Lauwers werd van de bank gehaald en ingezet als extra spits ten koste van Bjorn De Coninck.

Roeselare kwam toch af en toe onder de steriele Brugse druk uit wanneer Annys een voorzet van Peeters in één tijd de lucht in schoot.
Het was net of Club Brugge de tweede treffer gewoon niet wilde scoren. Een voorzet van Dufer werd door Balaban verkwanselt. De Kroaat had nochtans voldoende tijd kunnen nemen om de bal aan te nemen, maar besloot om in één tijd ondermaats af te werken. Dufer speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar ook hij liet de kans om te scoren liggen door een diepe pas in één keer over het Roeselaarse doel te droppen. De tweede Brugse treffer was een feit na een combinatie tussen Balaban en Verheyen, maar de lijnrechter dacht er anders over en stak ten onrechte zijn vlag de lucht in. Even later zet Dufer zich opnieuw door, maar Sierens stond opnieuw op de juiste plek. Roeselare reageerde ook nog even met een schot van Dufoor. Eloi deed de Brugse verdediging ook nog even beven door iedereen eraf te lopen, maar zijn schot ging, gelukkig voor de thuisploeg, over doel. Niet lang daarna voerde Victor een perfecte dubbelpas uit met Roelandts, maar de Braziliaan zijn schot strandde op de Roeselaarse doelwachter. Club Brugge slaagde er niet in om de bevrijdende tweede treffer te lukken maar het won wel met het kleinste verschil tegen neo-eersteklasser Roeselare dat bij momenten degelijk voetbal op de mat legde.