Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - Westerlo (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

De opdracht voor Anderlecht is simpel: 16 op 16 en Sporting is kampioen. Met wedstrijden tegen Zulte-Waregem, AA Gent en volgende week de topper tegen Standard voor de boeg, lijkt dat geen makkelijk parcours. Vanavond staat misschien wel de minst sterke tegenstander van de vier op de mat in het Astridpark. Een gehavend Westerlo - zonder Verheyen, Wagemakers (geblesseerd) en Van Kerckhoven (geschorst) mist het drie van de vier vaste pionnen achterin. Ook Samir Beloufa moet geblesseerd toekijken. Anderlecht kan dan weer geen beroep doen op Frutos, Juhasz en - nog steeds - Vincent Kompany. Serhat Akin moet opletten: hij staat op één gele kaart van een schorsingsdag, waardoor hij de topper met Standard zou moeten missen. Johan Verbist fluit de wedstrijd van vanavond, die in een vol Constant Vanden Stock-stadion wordt gespeeld.
Anderlecht: Proto Silvio, Zewlakow Michal, Tihinen Hannu, De Man Mark, Deschacht Olivier, Vanderhaeghe Yves, Zetterberg Pär, Goor Bart, Wilhelmsson Christian, Pujol Grégory, Akin Serhat.
Westerlo: Gaspercic Ronny, Modubi Michael, Elejiko Bobsam, Evens Bernt, Delen Jef, Van Imschoot Tom, Mennes Wim, Janssens Chris, Sarki Emanuel, Kolar Martin, Owoeri John.
2
Wilhelmsson geeft iets tussen een voorzet en een schot. Pujol glijdt nog naar de bal. De Fransman scoorde vorige week ook al in de tweede minuut, maar komt nu iets te laat.
6
Modubi gaat onder een schijnbaar makkelijke bal door. Pujol onderschept, kan alleen op weg naar doel, maar wordt door de grensrechter (onterecht) afgevlagd.
11
Eerste uitgespeelde kans voor Anderlecht. Deschacht legt achteruit tot bij Bart Goor, maar het nummer 14 trapt naast.
14
 Gele kaart voor Jef Delen
Na opeenvolgende overtredingen op Serhat krijgt Delen van Verbist de gele kaart. Voor een linksback kan zo'n vroege kaart wel eens nare gevolgen hebben.
22
Gevaarlijke voorzet van Wilhelmsson, Elejiko ruimt op voor Zetterberg met het hoofd gevaarlijk kan zijn. Een onmondig Westerlo slaagt er niet in kansen te creëeren.
25
Serhat Akin haalt uit van zo'n twintig meter. Het schot van de Turk botst net voor Gaspercic, die het leer met een gelukje tegen de borst krijgt.
29
Twee aanvallen op korte tijd van Anderlecht. Deschacht haalt met rechts uit, even later verkwist Serhat een open doelkans.
33
 Gele kaart voor Wim Mennes

34
Stevige botsing tussen Delen en Zewlakow. De Pool kan echter snel verder.
35
Jef Delen moet echt wel gaan oppassen. Op korte termijn begaat hij twee overtredingen. Ook Van Imschoot gaat nog eens fel door op Wilhelmsson, maar komt ongestraft weg.
38
Hannu Tihinen verlengt een vrije trap van Bart Goor met het hoofd richting doel. De Fin heeft echter pech, wanneer de bal op de lat uiteenspat.
38
 Gele kaart voor Bernt Evens

40
Eindelijk eens Westerlo dat komt opzetten. De Kempenaars kwamen via Janssens mogelijk tot de beste kans van de match.
42
Aan het einde van de eerste helft eindelijk eens opschudding. Ronny Gaspercic bevindt zich een hele tijd lang in een schietkraam, maar opeenvolgende pogingen van Goor en Zetterberg komen niet tot een doelpunt.
43
Evens begaat een zuivere strafschopfout op Goor, maar Verbist geeft noch een penalty noch een tweede gele kaart voor Evens.
43
 Gele kaart voor Michael Modubi

44
 Gele kaart voor Christian Wilhelmsson

45
Proto miskijkt zich op een hoge bal, maar Mennes kan hiervan niet profiteren.

Scheidsrechter
Rust
Er stond in feite maar één ploeg het op veld in de eerste helft. Anderlecht kreeg, op een grote kans voor Janssens na, alle mogelijkheden, maar noch Wilhelmsson, noch Serhat, Deschacht, Goor of Tihinen troffen raak. Sporting werd nog een strafschop onthouden wanneer Evens Goor neermaaide in de rechthoek.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Zetterberg kan een hoekschop nemen, maar Janssens kopt de bal weg. Benieuwd of Anderlecht in de tweede helft de kansen wél kan afmaken.
50
Goor maakt nog wat moois van een mislukte vrije trap van Zetterberg, maar Mennes voorkomt de 1-0.
54
Net als vorige week zorgt ook vanavond Grégory Pujol voor de voorsprong. Herman Helleputte claimt buitenspel, maar krijgt terecht ongelijk.
54

Goal
Doelpunt van Grégory Pujol (Onbekend Onbekend)