rwdmRWDM
andAnderlecht
1-0
1-1
79' Werry Sels (pen)
Datum: 17/09/2005 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Edmond Machtensstadion

Herbeleef RWDM - Anderlecht (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen RWDM en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf

Opstellingen
FC Brussels: Patrick Nys, Christ Bruno, Steve Colpaert, Kargbo Ibrahim, Zoltan Peto, Richard Culek, Mario Espartero, Julien Gorius, Alan Haydock, Musaba Selemani, Werry Sels.
Anderlecht: Silvio Proto, Anthony Vanden Borre, Mark de Man, Hannu Tihinen, Olivier Deschacht, Christian Wilhelmsson, Besnik Hasi, Walter Baseggio, Bart Goor, Nenad Jestrovic, Mbo Mpenza.
7
Anthony Vanden Borre voorkomt een open doelkans voor Selemani, nadat Tihinen de bal was kwijtgespeeld. Brussels begint aggressief aan de wedstrijd.
15
Anderlecht krijgt een hoekschop. Mpenza lijkt de bal binnen te koppen, maar Alan Haydock haalt de bal nog van de lijn. Sporting komt wat meer in de wedstrijd.
16

19
Een mooie combinatie tussen Nenad Jestrovic en Mbo Mpenza komt bij Baseggio, die de bal net naast knalt.
25
Tihinen mist de bal opnieuw, in de kluts valt de bal via Espartero totbij Gorius, die het leer in de draai voorbij de verste paal trapt.
29
Tihinen mist opnieuw de bal. Via Espartero belandt de bal in de kluts totbij Gorius, die het leer voorbij de verste paal trapt.
30
Selemani gaat neer in de zestien meter, na een contact met Mark de Man. Scheidsrechter Verbist ziet er geen strafschop in.
32
Vrije trap voor Anderlecht. Besnik Hasi trapt veel te laag, waardoor Kargbo de bal kan weghalen.
44
Mbo Mpenza werkt zich vrij van Pieter Colpaert, maar komt net niet tot een kans. Na de zon is ook de sfeer volledig uit het stadion verdwenen.
45
Even oorlog voor het doel van Silvio Proto. Deschacht moet een kans van Gorius neutraliseren. Na wat verdere dreiging komt de bal in de handen van Proto.
45
De eerste helft eindigt zoals ze begonnen is: 0-0. In de eerste 45 minuten kon noch Anderlecht, noch Brussels echt een stempel drukken op de wedstrijd. Anderlecht kreeg zes hoekschoppen, maar haalde daar weinig doelgevaar uit. Een vertimmerd middenveld heeft moeite om zich aan te passen, bij Brussels loopt het wat vlotter. Kargbo was de beste man van de eerste helft.


Scheidsrechter
Rust
Na een zwakke eerste elftal zullen beide coaches hun spelers wakker geschud hebben. Geen vervangingen bij beide ploegen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
52
Espartero komt oog in oog met ex-ploegmaat Silvio Proto, maar laat de kans liggen. Uitstekende mogelijkheid voor Brussels.
59

62
Jestrovic kon niet scoren en wordt vervangen door de snellere en creatievere Serhat Akin.
65
Nicoise werkt zich met wat geluk vrij, trapt op doel, maar een uitstekende Proto verijdeld de kans.
66

Owngoal
Een vrije trap van Besnik Hasi wordt door doelman Nys tegen het hoofd van Culek gebokst. Het leer verdwijnt voor de neus van Hannu Tihinen in doel.
72
Na zijn onfortuinlijke own-goal mag Culek naar de kant. Hij wordt vervangen door Soufiane Zaaboub, die onzeker was voor de wedstrijd maar nu toch mag invallen.
76

Goal
Nadat Gorius ten val wordt gebracht door Silvio Proto in de zestien meter, geeft Verbist Brussels een strafschop. Werry Sels kwijt zich van zijn taak en trapt Brussels op gelijke hoogte.
76

81
Anthony Vanden Borre trapt op doel. De bal streelt de kruising. Anderlecht is terug wakker geschoten.
83

83
Anthony Vanden Borre haalt de doellijn, en schildert de bal op het hoofd van Serhat Akin. De Turk kopt de reuzenkans over.
84
Franky Vercauteren wil meer snelheid brengen in het spel van Anderlecht en brengt Delorge in de ploeg voor Bart Goor.
89
Vrije trap voor Brussels. Misschien wel de laatste kans voor de fusieclub, maar Peto trapt erg zwak.
90
Een snelle counter resulteert in een kans voor Christian Wilhelmsson, maar ook de Zweed weigert de wedstrijd te beslissen.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.