Datum: 01/12/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Freethiel
Anderlecht gaf voorsprong uit handen
Yves Dekoning
| 0 reacties
Anderlecht gaf voorsprong uit handen
Foto: © SC

Beveren -  Anderlecht 1-1

Beveren heeft tegen Anderlecht een verdiend gelijkspel uit de brand gesleept. De bezoekers misten de kansen en kregen in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd het deksel op de neus.  

Anderlecht pakte uit met een veelbelovende aanvallende opstelling en na amper zes minuten spelen lag de bal al tegen de netten. Na samenspel met Mohammed Tchité kwam Mbark Boussoufa alleen voor Barry Copa. De kleine balgoochelaar mocht van dichtbij binnen tikken. Beveren probeerde meteen te reageren, maar Paarswit verdedigde sterk in groep en kwam er enkele keren gevaarlijk uit. Echte grote doelkansen vielen er voor rust niet meer te noteren. Beveren dreigde vooral via Gervinho, maar Daniel Zitka hield zijn netten moeiteloos schoon. 

Na de pauze kregen de toeschouwers meer doelgevaar te zien. Mbo Mpenza kon al meteen alleen op Copa afstormen, maar geraakte niet voorbij de doelman van Beveren. Even later ging Copa bij een hoekschop onder de bal door, maar de kopbal van Ahmed Hassan werd nog gekeerd. Ook Mpenza en Tchité werkten hun kansjes niet af. De beste kansen waren voor Beveren. Gervinho en vooral Mahamadou Dissa wrongen meerdere doelpogingen de nek om. De thuisploeg bleef echter met volharding zoeken naar de gelijkmaker en werd in de 89ste minuut beloond voor zijn inzet. Pawel Buskiewicz bracht Dissa voor de zoveelste keer in stelling. Dit keer ontgoochelde de Malinees niet. 

Anderlecht kon dus slechts één punt rapen in Beveren. Hierdoor komt Paarswit terug tot op drie punten van Racing Genk, maar de Limburgse leiders spelen op zaterdag thuis tegen Lokeren. Beveren prijkt voorlopig op een gedeelde tiende plaats.  

    

Vooraf