Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem kan opnieuw niet winnen
Dirk Pieters

Zulte Waregem, dat het in Europa zeer goed doet, kon in de eigen competitie opnieuw niet winnen. Het kwam zaterdagavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Moeskroen. Door deze puntendeling blijft de ploeg van coach Dury ergens onderaan het klassement bengelen.

Na zes minuten stond de 0-1 bijna op het bord, maar het schot van Sanchez ging tegen het doelhout. Ook na die eerste dreiging bleef Moeskroen de betere ploeg. Zulte Waregem kroop terug en kon aanvallend veel te weinig brengen. De eerste kans voor de thuisploeg kwam er pas na 33 minuten spelen. Roussel kon net niet bij een voorzet van D’Haemers. Vier gele kaarten aan het einde van de eerste helft, maar er stond nog steeds een 0-0 op het bord.

In de tweede helft was de beste kans voor Tony Sergeant, maar de middenvelder kreeg de bal niet voorbij doelman Volders. Het was duidelijk dat de thuisploeg op zoek ging naar een doelpunt na de pauze. Coach Dury bracht Tim Matthys in de ploeg. Veel leverde dat niet op want de beste kansen waren nog voor de bezoekers, maar zowel Sanchez als Tomou konden niet scoren. In de slotfase leken beide ploegen tevreden met de puntendeling en zo bleef het logischerwijs 0-0. [AN]