Datum: 02/12/2006 20:00
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard neemt afstand van Westerlo

Een aantrekkelijke affiche was de wedstrijd tussen Standard en Westerlo. Beide ploegen bevonden zich in de subtop van het klassement. De top drie kwam stilaan in zicht voor Standard dat zich geen puntenverlies kon veroorloven. Geraerts startte verrassend op de bank, de heroptredende Conceiçao stond wel in de ploeg.

Standard had thuis nog niet verloren van Westerlo en was dat ook nu niet van plan. Standard Luik nam dan ook een uitstekende start. Na amper twee minuten lag de bal al in de netten. Jovanovic speelde de bal goed terug naar Defour die in de linkerhoek binnentrapte. Na het snelle doelpunt hield Standard er een gezapig tempo op na. Het was nu aan Westerlo om te komen, maar de bezoekers kwamen slechts aan halve kansen. Ogunsoto schoot in de draai zwak in de handen van Renard. Een minuut later legde Ogunsoto de bal klaar voor Mennes die recht op Renard besloot. Westerlo zag nog in de eerste helft Utaka geblesseerd uitvallen. Sarki was zijn vervanger. Een lage vrije trap van Van Kerckhoven ging net naast. Vlak voor rust sloeg Standard weer toe. Onyewu verstuurde een goede lange bal richting Jovanovic. De Serviër werd aangelopen door Gaspercic en de bal ging op de stip. Jovanovic zette de strafschop zelf om en Standard zat op rozen.

In de tweede helft ging Westerlo toch nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. De bal viel goed voor Delen, maar diens schot werd gered door Renard. Net na het uur was de wedstrijd helemaal beslist. Defour speelde de bal in op De Camargo die de 3-0 binnenduwde. Op een kopbal van Wils na kon Westerlo niet meer voor gevaar zorgen. Standard controleerde en voetbalde de wedstrijd simpel uit.

Net als tegen Germinal Beerschot haalde een uitgekookt Standard de bovenhand. Standard werkte af aan nagenoeg 100%. Enkele flitsen volstonden voor de zege. Standard kwam voorts ook nauwelijks in de problemen, op het eerste kwartier van de tweede helft na. Westerlo ziet Standard dus weglopen in de stand. Standard schuift samen met Gent mee op en is klaar voor de topper tegen Brugge.