Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jan Breydel
Germinal Beerschot op een diefje
Dirk Pieters

Germinal Beerschot deed zaterdagavond een goede zaak in het klassement. Het won met 1-2 van Cercle Brugge en komt zo op een mooie achtste plaats te staan. De Ratten stonden aan de rust nog 1-0 achter, maar Sterchele zorgde met twee doelpunten voor de ommekeer.

De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Luciano bracht redding op een ver schot van Nyoni. Toch was het één minuut later wel raak. Slovic schilderde een vrije trap op het hoofd van de alleenstaande Serebrennikov, die er 1-0 van maakte. Na het openingsdoelpunt bleef de thuisploeg makkelijk baas en kreeg het enkele kleine kansjes op de 2-0. Germinal Beerschot kon weinig terug doen, op een zwakke poging van Losada na.

In de tweede helft wou Marc Brys doelpunten zien en bracht hij Jurgen Cavens op het veld. De wissel had een goed resultaat, al was het niet Cavens die voor het doelpunt zorgde. Niemand minder dan Sterchele maakte er na 58 minuten 1-1 van. Na de gelijkmaker begon Cercle opnieuw meer te drukken en moest Luciano enkele keren ingrijpen. Vijf minuten voor tijd kwamen de bezoekers, tegen de gang van het spel in, op 1-2. Opnieuw was het Sterchele die voor het doelpunt tekende. In de slotfase kregen beide ploegen nog een enorme kans, maar het bleef uiteindelijk 1-2.