Anderlecht trekt naar Freethiel

Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht trekt naar Freethiel
Foto: © SC

Anderlecht neemt het vrijdagavond om 20.30 uur op tegen SK Beveren. De bezoekers kunnen tot op één punt van Genk naderen. Dan moet er wel gewonnen worden. Onderin kan ook Beveren de punten goed gebruiken. Het staat op een vijftiende plaats en telt slechts twee punten meer dan Bergen, de voorlaatste in de stand. 

Walter Meeuws, trainer van Beveren, is alvast niet van plan om zijn tactiek aan te passen voor de komst van de landskampioen. "We spelen in een 4-4-2. We gaan ons niet aanpassen, voor geen meter! We proberen hen onze manier van spelen op te leggen." Vooral de verdediging lijkt het zwakke punt van dit Anderlecht te zijn. "Ze geven veel ruimte weg, we gaan zeker kansen krijgen. Als we onze kansen afwerken, stijgt de kans op winst." Toch heeft Meeuws respect voor de Brusselaars, vooral in het aanvallende compartiment loopt er veel talent rond. "Als van het spitsentrio Tchité, Mpenza en Boussoufa een goeie dag hebben, gaan we het moeilijk krijgen."

Beveren kan voor deze partij nog niet rekenen op Bozic, die al een hele tijd out is. Verder kan Meeuws beschikken over z'n basisploeg. 

Opstelling: Copa; Badjan, Van Hoyweghen, Joseph-Augustin, Mahan; Seka, Snoeckx, Theunis, Macquet; Dissa, Gervinho. 

Bij Anderlecht is Frutos eindelijk terug fit. Hoe wedstrijdfit hij al is weet ook trainer Vercauteren nog niet. "Als hij vanavond speelt, kan hij dat woensdag ook. De vraag is of het aangeraden is om hem er woensdag op dat niveau in te gooien. Hij komt alvast in aanmerking. Een halfuur? Drie kwartier? We zien vanavond wel." Met ook Tchité en Mpenza die in vorm zijn kampt Vercauteren in de spits dus met luxeproblemen. Ook op het middenveld moet Vercauteren nog een knoop doorhakken. Zowel Boussoufa als Hassan willen immers een vrije rol centraal op het middenveld. Allicht speelt Boussoufa centraal en wordt Hassan weer op de rechterflank uitgespeeld. "Ze hebben al samen gespeeld en dat ging goed. Iedereen wil centraal spelen, iedereen wil een vrije rol. Ze kunnen hun eigen ruimte opeten, maar ook die van een ander. Ze bepalen zelf of ze samen kunnen spelen."

Bij de Brusselaars zijn Serhat, Proto en Tioté nog niet beschikbaar. Frutos keert allicht terug in de basiself. Dan zou Mpenza opnieuw op de bank moeten plaatsnemen.

Opstelling: Zitka; Pareja, De Man, Juhasz, Deschacht; Biglia, Hassan, Goor, Boussoufa; Tchité, Frutos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties