Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen deelt Genk zware tik uit
Bart Van Craeynest

Bergen heeft Racing Genk zijn derde nederlaag van de competitie toegediend. 5-0 werd het in het Stade Charles Tondreau. De Draken vingen de Limburgers uitstekend op en waren dodelijk op de counter. Genk krijgt krijgt zo 11 doelpunten tegen op één week tijd.

Het was lang zoeken in de eerste helft naar echte kansen. Het was vooral Bergen dat scherp counterde. De 1-0 kwam er na overduidelijk handspel van de Italiaan Roberto Mirri. De ex-Juventusspeler verlengde een hoekschop met de hand en Stolica stond aan de tweede paal klaar om binnen te koppen. Nog geen twee minuten later stuurde Dahmane Stolica perfect weg en die schoof zijn tweede van de avond simpel langs Bailly in doel. Genk voetbalde zo goed als geen kansen bij elkaar en Broos greep nog voor de rust in. Kevin Vandenbergh kwam Alex Da Silva - die speelde voor de geschorste Tom Soetaers - vervangen. Bergen kwam vlak voor de rust nog even dreigen via een vrije trap van Dahmane maar die ging over.

Na de rust ging het van kwaad naar erger met de leider en kwamen de gedachten aan afgelopen woensdag boven water. Bergen bleef de betere ploeg en kreeg al in de eerste minuut een grote kans via Dalmat. Even later was het toch raak na een dekkingsfout in de Genkse verdediging. Brahami stond moederziel alleen en stifte de bal keurig over Bailly. Genk was nog steeds niet bij machte om te reageren en Bergen duwde dan maar door. Dalmat maakte er 4-0 van na een lange ren door de Genkse defensie. Genk kwam dan in de 75ste minuut toch eens voor de goal van Berthelin maar Vandenbergh mikte de bal naast. Man van de match Stolica stak het mes in Genkse wonde nog eens dieper door in de blessuretijd zijn derde van de match te maken.

Het ziet er naar uit dat de competitieleider de twee weken rust die er aan komen goed kan gebruiken. Bergen gaf Genk een lesje in efficiëntie. Genk verloor deze competitie al zijn wedstrijden op Waalse bodem. De 6-0 tegen Anderlecht werd niet beschouwd als mentale tik. Maar de mentale tik bij deze 5-0 is haast niet meer te ontkennen. Er is op dit moment een hoek waar klappen vallen in het Belgische voetbal, en Genk dreigt daar meer en meer naar af te dwalen.