rwdmRWDM
1-0
4-0
4-1
90' Julien Gorius (pen)
Datum: 17/03/2007 20:00
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge overtuigend voorbij Brussels
T. Coremans

Club speelde zaterdagavond zijn zoveelste belangrijke wedstrijd van het seizoen. Het ontving FC Brussels in een weeral goed gevuld Jan Breydelstadion. Bruno, Negouai, Citony en Haydock waren niet beschikbaar voor de bezoekers. De thuisploeg moest het stellen zonder Maertens, Klukowski en Ishiaku. Leuke anekdote was dat Brussels in de uittenues van Club Brugge speelde. Het contrast tussen beide tenues werd als moeilijk onderscheidbaar geëvalueerd.

Dat Brussels niet zomaar op een stunt kon rekenen werd al gauw duidelijk. Blauw-zwart zette vroeg druk en liet Brussels niet aan combineren toekomen. Clement kopte een eerste goede kans op doelman Nys. In de negende minuut miste Balaban een strafschop. Club dwong nog enkele kansjes af, Daerden noch Salou leken efficiënt genoeg. Voor een eerste kans van de bezoekers was het wachten tot in de twintigste minuut. Stijnen moest goed plat op een schot van Peto. Pas in de 41e minuut kon Super-Bosko, weeral hij, de thuisaanhang voet op stuk geven. Via een sublieme vrije trap vanop 25 meter bracht hij de stand net voor de rust op 1-0. Meteen daarna kwam hij zelfs dicht bij de 2-0, maar de paal bracht redding voor Brussels.

Twee gedreven ploegen keerden terug het veld op na de rust. Balaban kreeg in de 54e minuut nogmaals de kans om van op de stip te scoren. Hij liet de tweede strafschopmogelijkheid ook onbenut. Eén minuut later veegde Daerden, op voorzet van Leko, Balabans missers uit het geheugen en bezorgde Brugge de verdiende 2-0. Even later miste Salou onbegrijpelijk op aangeven van Balaban. Van Heerdens lobje werd netjes door Nys uit doel gepareerd. Enkele fases verder lag de Zuid-Afrikaan aan de basis van het derde doelpunt. Hij stuurde Balaban diep, die mooi doorkaatste tot bij Daerden. Daerden werkte beheerst af, 3-0. De ingevallen Yulu-Matondo zorgde nog voor de meeste dreiging, al was het Balaban die via een rebound de 4-0 vastlegde. Stijnen moest zich ook nog even tonen op een schot van Bouchouari. In de blessuretijd kreeg Brussels een strafschop toegekend na een overtreding van Priske op Matumona. Gorius zette deze feilloos om, 4-1. Een eindstand die bij de thuisploeg terug doet denken aan glorieuzere tijden.

Club Brugge: Stijnen, Vermant, Clement, Daerden, Balaban, Van Heerden, Gvozdenovic, Leko, Priske, Salou en Vandelannoite. Wisselspelers: Verbauwhede, Englebert, Blondel, Dreesen, Vermeulen, Lutun en Yulu-Matondo.

FC Brussels:
Nys, De Troetsel, Bangoura, Kargbo, Le Postollec, Colpaert, Owona, Matumona, Gorius, Neva en Peto. Wisselspelers: Cordier, Jonckheere, Bouchouari, Kalulika, Durieux en Sutchuin.

DOELPUNTEN:
41' Balaban (1-0), 55' Daerden (2-0), 68' Daerden (3-0), 76' Balaban (4-0), 91' Gorius (4-1)
GEEL: 29' Le Postollec, 40' Owona, 53' Neva