Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Lokeren pakt eerste winst op verplaatsing
Dirk Pieters

Na de nederlaag van vorige week tegen Moeskroen, ging Germinal Beerschot opnieuw onderuit tegen Lokeren. De bezoekers wonnen voor het eerst dit seizoen op verplaatsing. Het werd 1-2 voor de ploeg van coach Muslin. In de stand doet Lokeren een uitstekende zaak en legt het de druk bij Beveren en Lierse. Germinal Beerschot ziet stilaan een mooie plaats bovenaan het klassement wegsmelten en staat nu negende.

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase enkele kleine kansjes via Cavens en Colman. Lokeren, zonder Dufer en Filipovic, kon nauwelijks dreigen. Na tien minuten toch een eerste kans voor de bezoekers, maar het schot van Mbayo was niet goed gericht. Na twintig minuten kreeg Sterchele de kans om zijn ploeg op voorsprong te trappen, maar de aanvaller kon oog in oog met doelman Lazic niet afwerken. Ook Lokeren kwam nog eens opzetten, maar het schot van Joao Carlos ging over. Nog voor de rust kwam de thuisploeg goed weg. Eerst kon Armoumen bijna scoren en in de rebound liet Mbayo de open kans liggen. Zo bleef het aan de rust 0-0.

De tweede helft begon uitstekend voor Lokeren. Na 48 minuten was het eindelijk raak. Armoumen stuurde Mbayo alleen op Luciano af en die schoot de 0-1 op het bord. En de bezoekers bleven komen. Opnieuw kreeg Mbayo een grote kans, maar dit keer was de doelman van Germinal Beerschot wel alert. Op het uur moest de Braziliaan zich toch opnieuw gewonnen geven op een dribbel van Camara. Die werd weggestuurd door Kristinsson en zorgde zo voor 0-2. Germinal Beerschot zette nadien alles op de aanval en dat loonde in de 72ste minuut. Sterchele zorgde met zijn vijftiende van het seizoen voor de aansluitingstreffer. Het laatste kwartier bleven de Antwerpenaren drukken, maar het verliep allemaal te chaotisch en zo hield Lokeren uiteindelijk stand.