Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Schiervelde
Standard wint nipt van Roeselare
Thomas Dubois

In de afsluitende wedstrijd van speeldag 26 kon Roeselare de stunt van tegen Racing Genk en tegen Club Brugge niet herhalen in het eigen Schiervelde. Standard won makkelijk met 2-3 en doet zo een goede zaak in de strijd om de derde plaats. Standard domineerde 80 minuten en liep 0-3 uit, toen was het bobijntje af en kon Roeselare zowaar nog twee keer scoren. Maar wat tegen Genk lukte, de 3-3 maken, lukte nu niet.

Roeselare kan voor het duel tegen Standard rekenen op de herstelde Dufoor en De Vleeschauwer. Bij Standard geen Karel Geraerts, die haakte in extremis af na een teenblessure. Standard nam meteen het heft in handen daar op Schiervelde. Dat leverde ook heel wat kansen op. Vooral Rapaic was hierbij heel gevaarlijk. Doelman Sierens moest meerdere keren ingrijpen op pogingen van hem. Ook De Camargo zorgde sporadisch voor gevaar. Veel kon Roeselare daar niet tegenover plaatsen. Kpaka kon eens proberen, zonder succes. Ook Vaesen kreeg een kans. Standard was duidelijk beter, maar kon dat niet verzilveren in doelpunten. Sierens keepte dan ook een sterke wedstrijd. Tien minuten voor het einde van de eerste helft kreeg Standard dan toch loon naar werken. Witsel kreeg de bal van Rapaic en twijfelde niet, 0-1. Het sein voor Roeselare om wakker te schieten, maar verder dan enkele pogingen van Dufoor kwam het niet.

De tweede helft begon slecht voor Roeselare, al na vijf minuten stond de 0-2 op het bord. Op de counter kon Jovanovic alleen op Sierens afgaan, dat vormde geen probleem voor de spits en hij versloeg de Roeselare-goalie. Standard liet vervolgens het tempo wat zakken waardoor Roeselare het evenwicht herstelde. Tussen een kansje voor Monteyne en Kpaka door werd Dupré uitgesloten bij Standard. Hij kreeg een tweede gele kaart. Van de thuisreputatie van Roeselare was niet veel te merken, Standard liep verder uit tot 0-3, Rapaic mocht z’n naam bij de statistieken zetten. De ingevallen Oris probeerde nog tevergeefs voor Roeselare. Ook Allagui was er nog dicht bij, maar het was Oyen die de eerredder tegen de netten trapt. Het bleef echter niet bij een eerredder, nog geen minuut later stond het al 2-3. Diezelfde Oyen scoorde de 2-3 met een loeihard shot. Standard bibberde nog, maar overleefde en mag zich toch de winnaar van de speeldag noemen