Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Freethiel
Beveren en Lierse delen de punten
Dirk Pieters

Lierse en Beveren speelden zaterdagavond 1-1 gelijk. Een stand waar beide ploegen niets aan hebben. Lierse blijft alleen laatste en Beveren ziet Lokeren verder weglopen. Bob Peeters bracht de thuisploeg op voorsprong, maar enkele minuten later zorgde Gervinho voor de 1-1 eindstand.

Bij de bezoekers begon Bob Peeters, na een lange afwezigheid, op de bank. Bij Beveren hoopte men de drie punten te kunnen thuishouden zodat Lierse een serieuze mentale tik zou krijgen.

De eerste kans was voor Lierse, maar Copa was alert op een poging van Chris Janssens. Ook daarna bleven de bezoekers het initiatief nemen, maar kansen kwamen er nauwelijks. Beide ploegen speelden zonder creativiteit en hadden duidelijk schrik om te verliezen. De eerste kans van Janssens was dan meteen ook het enige dat we jullie konden vermelden en zo bleef het logischerwijs 0-0.

De tweede helft begon beter. Al na 3 minuten schoot Dissa over het doel van Jan Moons. Lierse reageerde meteen, maar ook het schot van Miller ging niet tussen de palen. Een kwartier voor tijd viel Bob Peeters in en de aanvaller was meteen van goudwaarde. De lange spits van Lierse bracht zijn club, met zijn eerste balcontact, 0-1 voor. Amper drie minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Gervinho bracht de stand op 1-1. In de slotfase probeerden beide ploegen nog iets te doen, maar echt gevaar kwam er niet meer.

In de stand blijft Lierse laatste met 16 punten. Dat zijn er nog steeds vijf minder dan Beveren en nu al negen dan Lokeren. Het is duidelijk dat beide ploegen met de puntendeling niet tevreden mogen zijn.