Degradatietopper op Freethiel

Kristof Blomme
| 0 reacties
Degradatietopper op Freethiel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowel Racing Genk als Anderlecht komen zaterdagavond in actie. De Limburgers trekken naar Bergen, Anderlecht ontvangt Zulte Waregem. Ook Club Brugge en Charleroi, die de vijfde plaats delen, moeten aan de slag. Club kruist de degens met Brussels. Charleroi brengt een bezoek aan Sint-Truiden. Ook onderin staat een ontzettend belangrijke partij op het programma. Beveren en Lierse, de twee laatsten in de stand, nemen het tegen elkaar op. Ook Westerlo en Moeskroen ontmoeten elkaar. 

Racing Genk, dat twee punten meer telt dan Anderlecht, trekt naar Bergen. De Limburgers moeten daar bewijzen dat de 6-0 pandoering in de beker geen sporen achtergelaten heeft. Bergen hoeft zich nog weinig zorgen te maken. Het staat twaalfde en telt zeven punten meer dan Beveren. De Henegouwers kunnen dus zonder enige druk de match aanvatten. Bij de thuisploeg blijft Cordaro geblesseerd. De boomlange Nibombe zit geschorst in de tribune. Hij wordt vervangen door Mirri. Genk treedt aan zonder Haroun, Bosnjak, Vossen, Vandooren en Ogunjimi. Matoukou en Soetaers zijn geschorst. Bailly, Cornelis, Pocognoli en Vrancken worden wel gerecupereerd. Coelho is nog onzeker. 

Anderlecht neemt het thuis op tegen Zulte Waregem. De beker zal voor een mentale opsteker gezorgd hebben bij Anderlecht. Zulte Waregem klom de laatste weken in de stand. Het is nu tiende met 31 punten. Bij Anderlecht zijn Juhasz en Mbokani niet fit. Voor de rest zijn er positieve selectieproblemen voor Vercauteren. Tchité, die als invaller twee keer scoorde tegen Genk, moet ook nu wellicht plaatsnemen op de bank. Bij Zulte Waregem is D'Haemers er niet bij. Voor de rest kan Dury rekenen op zijn sterkste ploeg. 

Club Brugge moet de wei in tegen Brussels. De Bruggelingen konden zich woensdag nipt plaatsen voor de halve finales van de Belgische beker. Het spelniveau is echter nog niet om over naar huis te schrijven. Brussels kent geen goed seizoen. Het staat vijftiende en telt zes punten meer dan Beveren. Bij Club zijn Maertens, Klukowski, Diallo, Ishiaku en Chavez geblesseerd. Gvozdenovic wordt weer linksachter. Mogelijk komen Daerden, Blondel en Yulu in de ploeg ten nadele van Englebert, Leko en Salou. Brussels moet Bruno, Téhoué, Haydock, Negouai en Citony missen. Bangoura wordt de enige spits. 

Charleroi gaat op bezoek bij Sint-Truiden. STVV is veertiende met 26 punten. Charleroi is knap vijfde. Het telt vier punten minder dan AA Gent. STVV kan nog niet rekenen op Mbonabucya. Hendrikx, Peeters en Buvens speelden met de reserven en nemen plaats op de bank. Bj Charleroi is Diallo er niet bij. Kere komt terug in de ploeg. 

Moeskroen trekt naar Westerlo. De ploeg van Helleputte staat op de zevende plaats. Het telt zes punten minder dan Club en Charleroi. Moeskroen pakte vorige week een belangrijke overwinning. De Henegouwers zijn nu dertiende. Bij Westerlo blijven Van den Eede, Mennes, Vervoort, Vanarwegen, Convalle en Wagemakers out. Van Kerckhoven en Wils moeten geschorst toekijken. Het wordt achterin dus puzzelen voor Herman Helleputte. Moeskroen mist aanvallers Ba en Niçoise. De elf die vorige week wonnen blijven staan. 

Beveren en Lierse spelen een belangrijke zespuntenmatch tegen elkaar. Vooral Lierse mag absoluut niet verliezen. De Pallieters tellen immers vijf punten minder dan Beveren. Lierse pakte op verplaatsing amper 2/36. Bij Beveren moet Bozic geschorst toekijken. Vanhoyweghen en Copa zijn licht twijfelachtig. Lierse moet het stellen zonder Buyens, Jatta en Thompson. Bob Peeters zit voor het eerst sinds lange tijd weer in de kern.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties