Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Charles Tondreau
Charleroi op een diefje voorbij Bergen
Anthony Van der Planken

Sporting Charleroi blijft verbazen. De Karolo's wonnen zaterdagavond in extremis op het veld van Bergen en staan daarmee voorlopig op de derde plaats.

Nochtans zag het er bij de rust niet bepaald goed uit voor Charleroi. Toen stond Bergen verdiend 1-0 voor. De Draken waren na een klein kwartier op voorsprong gekomen via Wilfried Dalmat. De thuisploeg speelde erg slim, compact en hield Charleroi goed op afstand. De 1-0 bij de rust was dan ook de logica zelve.

Ook na de rust stond de Bergense verdediging goed georganiseerd. Toch kon Charleroi nu wel kansjes afdwingen. Vijf minuten voor het einde viel de verdiende gelijkmaker, Defays kopte de bal tegen de netten. 1-1 leek de logische einduitslag te worden, maar in blessuretijd werd het nog 1-2. Oulmers was de gevierde doelpuntenmaker, hij trapte Charleroi naar de derde plek, op twee punten van Anderlecht.