Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Losada en Sterchele vernederen Moeskroen
Jan Martynowski

In een wervelende wedstrijd vernederde Germinal Beerschot Moeskroen: 6-2. Losada scoorde driemaal, Sterchele tweemaal én gaf drie assists, De Wilde maakte zijn eerste van het seizoen. En wie anders dan Custovic kon tweemaal milderen.

De thuisploeg schoot als een kanonskogel uit de startblokken. Sterchele toverde op links, Cavens liet de voorzet passeren, waarop Losada met links binnenvlamde. Acht minuten later moest Volders zich weer gewonnen geven. Alweer Sterchele vanop links, en tussen vijf verdedigers rugde Losada via de hand van Grondin zijn tweede binnen. Custovic bracht de spanning weer terug. Eerst ranselde Luciano een kopbal prachtig uit de hoek, even later bleef Cruz hangen, waardoor de topschutter zijn zevende van het seizoen eenvoudig kon binnenprikken. De mannekes demonsteerden nog enkele keren hun technisch kunnen, maar het bleef 2-1.

Na de rust denderde de Kielse trein verder. Sterchele werd enkele keren (onterecht?) afgefloten voor buitenspel, maar nette na een dik uur eenvoudig zijn eerste van de dag. De mooie pass was van Cavens, die de bal later net niet voorbij Volders kreeg. Tien minuten later ging Losada -voor het eerst in de basis- op wandel en schoot de 4-1 binnen. Wedstrijd gespeeld, zeker toen De Wilde strak voorzette en Sterchele stoïcijns binnenkopte. Even later het omgekeerde scenario, kersvers papa De Wilde scoorde de laatste thuistreffer. Wedstrijd gedaan? Nog niet, want topschutter Custovic ramde het leer op vrijschop voorbij Luciano.

6-2 dus, wat betekent dat Germinal Beerschot in deze wedstrijd méér scoorde dan in de vorige zeven matchen te samen. Absolute uitblinker was Sterchele, terwijl ook Losada meer dan zijn duit in het zakje deed. De thuisploeg is zesde, en kan van een redelijk tot goede start spreken. Moeskroen blijft even hangen in het klassement. [AN]