stvSTVV
lokSporting Lokeren
1-0
Datum: 30/09/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stayen
Sint-Truiden kan nog eens winnen
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Sint-Truiden kan nog eens winnen
Foto: © SC

Sint-Truiden heeft eindelijk nog eens kunnen winnen. Het klopte thuis Lokeren met 1-0. STVV kan zo voorlopig weer wat rustiger adem halen, terwijl Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht wellicht de druk op zijn trainer AriĆ«l Jacobs de komende dagen flink zal opvoeren.

Sint-Truiden nam een uitstekende start. Het bracht aanvallend voetbal, creĆ«erde kansen en kwam uiteindelijk op voorsprong. Besnik Hasi legde te kort terug, Henri Munyaneza profiteerde en potte de 1-0. Toch werd er niet lang gefeest op Staaien. Luttele seconden na de 1-0 mocht doelman Bart Deelkens de kleedkamer opzoeken. Deelkens kreeg rood omdat hij de bal buiten de zestien vast pakte, STVV moest met tien verder.

Tock kon Lokeren met een man meer het tij niet doen keren. Zelfs in de tweede helft slaagden de Waaslanders er niet in om een doelpuntje te maken. Het bleef zo bij een 1-0 zege voor Sint-Truiden, dat zo wat afstand neemt van de degradatiezone. Lokeren blijft achter met slechts negen punten uit acht wedstrijden, wellicht veel te weinig voor voorzitter Roger Lambrecht.    

Vooraf