cerCercle Brugge
rwdmRWDM
Datum: 30/09/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jan Breydel
Cercle klopt onbestaand Brussels
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Cercle klopt onbestaand Brussels
Foto: © SC

FC Brussels zinkt steeds dieper en dieper weg. Na de thuisnederlaag tegen Westerlo las voorzitter Johan Vermeersch zijn spelers nog eens de levieten, maar dat heeft niet bepaald geholpen: tegen Cercle Brugge was Brussels nog veel zwakker dan de weken ervoor. Cercle Brugge, dat een goede zaak doet, won verdiend, en vooral al free-wheelend, met 1-0. Een uitslag die Brussels ongetwijfeld tot nadenken stemt. 

Van een echte wedstrijd was er nooit echt sprake: Cercle Brugge nam de beste start, en opende al snel de score: Frederik Boi, volledig vrijstaand na een dekkingsfout van Atte-Oudeyi Zanzan, opende na een kwartiertje de score met een knap vluchtschot. Even daarvoor werd een doelpunt van dit groen-zwarte jeugdproduct al afgekeurd. Bij Brussels rammelde het voor de 1-0 reeds: na amper twaalf minuten wisselde Albert Cartier, die eigenlijk met drie aanvallers aan de partij begon, spits Nenad Stojanovic voor linksmidden Ebou Sillah. De reden is nog steeds niet geweten. Ook na het doelpunt beterde het allesbehalve bij de Brusselaars, en Cercle bleef dan ook probleemloos de betere ploeg. Een kopbal van Christophe Grondin ging maar net naast en over. Op een afstandsschot van Jonathan Tehoue, dat niet zover naast ging, na, kon Brussels daar niets tegenover stellen.
 
Na de rust ging Cercle op zoek naar het verlossende doelpunt, vooral onder impuls van uitblinker Boi: twee keer knalde hij nipt voorlangs, en op het uur moest Patrick Nys redding brengen, toen Boi van dichtbij mocht inkoppen. Daarna ging de Brugse storm wat liggen, want Brussels kon nooit echt de indruk wekken dat ze de voorsprong van Cercle konden bedreigen. Een warrig slotoffensief leverde, op een hobbelballetje van Moussa Sanogo na, niets meer op, waardoor Brussels op een zware nul op twaalf moet terugkijken. Cercle, dat negen op twaalf pakte, hijst zich naast de Brusselaars in de middenmoot van de klassering. [AN]

Vooraf