Wie pakt leiderspositie?

Kristof Blomme
| 0 reacties
Wie pakt leiderspositie?
Foto: © SC

Op de achtste speeldag in de Jupiler League staan Anderlecht en Racing Genk tegenover elkaar in het Constant vanden Stockstadion. Inzet is de leiderspositie. Nog op zaterdag vindt in Henegouwen de derby plaats tussen Bergen en Charleroi. Lierse moet, op bezoek bij Roeselare, de eerste overwinning van het seizoen proberen grijpen. Brussels heeft, volgens voorzitter Vermeersch, dan weer iets recht te zetten op bezoek bij Cercle Brugge. Ook STVV - Lokeren en Germinal Beerschot - Moeskroen staan op het programma. 

Anderlecht en Racing Genk strijden in een rechtstreeks duel om de leiderspositie in de Jupiler League. Na zeven speeldagen tellen beide ploegen nu zeventien punten. Bij paars-wit zijn Proto, De Man, Vadis, Siani en Tioté nog steeds geblesseerd. Toch heeft Vercauteren wat kopzorgen. Want door de ramadan kunnen Boussoufa, Tchité en Hassan niet eten of drinken voor de match, aangezien die om 18 uur begint. Verder neemt Vanderhaeghe allicht terug zijn positie in, ten koste van Leiva. Bij Genk is Ogunjimi geblesseerd. Bosnjak, die vorige week op zijn schouder viel, raakt mogelijk toch speelklaar. Indien niet wordt hij vervangen door Haroun of Ljubojevic

In Henegouwen ontmoeten Bergen en Charleroi elkaar, respectievelijk zes en vijf in het klassement. Bij Bergen zijn Jay, Zoko en Soufiani er niet bij. Wamberto begint, na zijn knappe invalbeurt, allicht in de basis. Bij Charleroi zijn Akgül en Dante geschorst. Van Aerschot is out. Kere wordt wel gerecupereerd ten opzichte van vorige week. De jonge linksachter Fragapane blijft in de basis. 

Germinal Beerschot ontvangt Moeskroen. Beide ploegen hebben zich in de middenmoot genesteld met een tiende en een achtste plaats. Bij de thuisploeg zijn de Argentijnen Colman en Quinteros geschorst. De Wree, Maes en De Roeck liggen in de lappenmand. Hierdoor komen Losada en Cavens aan de aftrap. Moeskroen moet het nog stellen zonder Ba, Hatchi en Martin. Van Gyseghem is nog onzeker. Fellahi, die vorige week de enige goal maakte, moet weer vanop de bank toekijken. 

Brussels gaat op bezoek bij Cercle Brugge. Cercle staat veertiende na een 6/9. Brussels was goed aan het seizoen begonnen, maar verloor nu drie matchen op rij. Het staat negende. Bij Cercle zijn Artz, Milosevic, Serebrennikov, Ingelbrecht en Dekelver niet fit. Slovic en Portier zitten een schorsingsdag uit. Mutavdzic, die zelf om zijn vrijgave is gaan vragen in Sofia, debuteert normaal. Voorzitter Vermeersch was bij Brussels niet te spreken over de recente prestaties van zijn ploeg. Hij verwacht dan ook een stevig antwoord. Daarvoor kan er niet gerekend worden op Bruno, Haydock, Cordier, Colpaert en Jonckheere. Kargbo is dan weer geschorst. Kalulika komt wel terug in de ploeg. 

Sint-Truiden neemt het op tegen Lokeren en moet dringend punten pakken. Het staat zestiende met amper vier punten. Mbonabucya en Wisniowski zijn er niet bij. Peeters, Debroux en Simaeys kunnen wel terug aantreden. Bij Lokeren zijn Madi, Doll, Jukic en Bouabé geblesseerd. Joao Carlos is nog twijfelachtig. Van Hoey maakt allicht zijn debuut. 

Tenslotte staat nog het degradatieduel tussen Roeselare en Lierse op het programma. De West-Vlamingen staan vijftiende en tellen vijf punten meer dan rode lantaarn Lierse. Bij de thuisploeg zijn Lahousse en De Vleeschauwer niet fit. Doelman Sierens begint mogelijk wel weer in de basis. Lierse kampt nog steeds met een pak geblesseerden. Zo zijn Vaesen, Peeters, De Corte, Van Horenbeke, Nuyts en Ernandes er nog niet bij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties