Datum: 01/10/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jules Ottenstadion
Standard verliest mét Conceiçao
Standard verliest mét Conceiçao
Foto: © SC

Het was AA Gent dat van bij het begin van de match Standard bij het nekvel greep. Vooral Christophe Grégoire was bedrijvig, maar zijn voorzetten kwamen telkens niet aan. Het was aan de andere kant dat plots de eerste echte kans viel, voor wie anders dan Sergio Conceiçao die de bal naast schoot, nadat die hem door Dario Smoje cadeau was gedaan.
 
De eerste kans voor de thuisploeg werd erchter niet gemist. Dominic Foley verschalkte zonder problemen Rouches-doelman Olivier Renard. Het was een erg bitsige eerste helft met maar liefst zes gele kaarten voor Standard.
 
Ook na de pauze bracht het team van Michel Preud'homme weinig op de mat. De bedrijvige Adekanmi Olufade en Patrice Noukeu lieten de kans op de 2-0 liggen. In de daaropvolgende actie knalde Milan Rapaic de verschrikkelijk mooie gelijkmaker in de netten van Frédéric Herpoel: 1-1.
 
Met nog een kwartier te spelen vonden de Buffalo's echter nog een tweede adem en begonnen ze echt te voetballen. Noukeu miste opnieuw zijn schot, maar laat in de tweede helft was hij toch trefzeker met het hoofd en bezorgde hij Gent een verdiende zege. De eerste nederlaag voor Standard onder Preud'homme en Conceiçao op de Belgische velden dit seizoen. In de slotfase ging Rapaic nog door het lint. Hij mocht vervroegd naar de kleedkamers na een slag in het gezicht van Sandy Martens. [AN]    

Vooraf