Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Schiervelde
Lierse kan alweer niet winnen
Ronny anthonis

Rode lantaarn Lierse is er gisteren wederom niet in geslaagd om de drie punten mee naar huis te nemen. Dit keer was Roeselare te sterk voor de Pallieters, die het nog steeds moest stellen zonder de ervaring van Peeters en doelman Vaesen.  Bij Roeselare stond voor het eerst dit seizoen Sierens in het doel.

Lierse deed het verre van slecht in de beginfase en kreeg ook de betere kansen. Mujanovic knalde de eerste op Sierens en later dwong ook Jarju de Roeselare-doelman tot een redding. Roeselare begon beter in de match komen, maar tot echte grote kansen kwam het echter niet. Halfweg de eerste helft kreeg het met een ongelukkige own-goal van Verheyen wel de voorsprong cadeau. De Pallieters, die tot dan toe wederom vochten voor wat ze waard waren, lieten na de tegengoal alweer even het hoofd hangen. Een syndroom dat de laatste weken meer en meer voorvalt. Dat resulteerde nog in goeie kansen voor thuisploeg Roeselare, Peeters en Smits konden ze echter niet verzilveren.

De tweede helft bleek overbodig. Het werd nog 2-0 via Dufoor na knap voorbereidend werk van Kpaka. In de slotfase behoedde Mujanovic Lierse voor de 3-0 door de bal nog van de lijn te halen.

Lierse blijft allerlaatste met slechts één punten, Roeselare bezorgde zich wat extra ademruimte en komt in de veiligere middenmoot terecht. [AN]