Datum: 01/10/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jules Ottenstadion
Club kan gouden zaak doen
Thomas Dubois
| 0 reacties
Club kan gouden zaak doen
Foto: © SC

Vanavond staan er nog drie wedstrijden op het programma in de Jupiler League met nog enkele interessante duels. Zo neemt Standard het in de vooravond op tegen AA Gent, een duel dat altijd bol staat van het spektakel en de controverses. Het is het duel tussen twee ploegen die niet de gewenste competitiestart kregen en die nu bezig zijn aan de weg terug naar de top. Voor de één lukt dat wat beter dan voor de andere. AA Gent staat momenteel nog maar net boven de degradatiezone. Standard doet het al heel wat beter sedert de overname door Preud'homme. Standard haalde een negen op negen, is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen en is dus favoriet. AA Gent won vorig weekend het belangrijke duel op het veld van Lierse.
 
Standard kan niet rekenen op de Amerikaan Oguchi Onyewu. Hij is geelgeschorst. Defour begint wellicht in de basis als steun voor Kovalenko. Sa Pinto is nog steeds geblesseerd, net als De Camargo. Bij Gent zijn Lombaerts en Laybutt twijfelachtig.
 
Om 20u30 staat dan het duel op het programma tussen het nummer drie en vier in de competitie, tussen Club Brugge en Westerlo. Westerlo heeft er een patent op om het de topploegen moeilijk te maken. Ook Club Brugge kon er vorig seizoen niet winnen, het duel eindigde op 0-0. Club Brugge plaatste zich afgelopen donderdag nipt voor de groepsfase van de Uefa-beker. Wellicht brengt Ferrera dezelfde elf aan de aftrap, enkel Vermant komt wellicht in de ploeg ten nadele van de Kroaat Ivan Leko. Westerlo kan een beroep doen op Delen, die fit raakt. Ogunsoto is gebrand op een goede prestatie tegen de weinig wendbare verdediging van Club. Aan die verdediging om de kritiek de mond te snoeren. Club moet winnen om een goede zaak te doen in het klassement.
 
Die andere Europese ploeg, Zulte Waregem, moet het goede van donderdagavond tegen Lokomotiv Moskou bevestigen. Dat zal dan moeten gebeuren tegen het noodlijdende Beveren. Het zal dat moeten doen zonder Janssens en Vigil-Gonzalez, die beiden geschorst zijn. Mrdja en Matthys moeten instaan voor de doelpunten op de Freethiel. Ook Beveren heeft twee geschorsten. Lardenoit en Badjan moeten het duel volgen vanop de tribune. Bozic is twijfelachtig. [AN]
    

Meer nieuws