Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jan Breydel
Cijfers schetsen verkeerd beeld
viki meeuwis

Club Brugge blijft ook na negentien speeldagen leider in de Jupiler League. In een sterke eerste periode tikte Germinal Beerschot blauw-zwart volledig weg, maar verzuimde het de vele kansen af te maken, om vervolgens het deksel op de neus te krijgen.

Wie de kansen niet afmaakt, krijgt het deksel op de neus geduwd. Een huizenhoog cliché waar Germinal Beerschot zaterdagavond in het Jan Breydelstadion mee werd geconfronteerd. De Antwerpenaren kregen voor rust maar liefst zeven loepzuivere kansen om op voorsprong te komen, maar vonden bijna iedere keer een uitstekende Stijn Stijnen op hun weg naar doel. Club toonde zich in het tweede bedrijf veel efficiënter en puurden uit drie kansen evenveel doelpunten.

Een hard verdict voor Germinal Beerschot, dat met aanvallende intenties naar Brugge was afgezakt en van in de eerste minuut een hoog tempo oplegde en Club onder druk zette. Blauw-zwart wankelde, maar werd door Stijnen rechtgehouden. De Rode Duivel dook goed in de voeten van Tosin Dosunmu en pakte uit met knappe reflexen op pogingen van Didier Dheedene, Sanharib Malki en nogmaals Dosunmu, die een weggebokste bal recht op Stijnen besloot.

De vroeger o zo gevreesde sluipschutter van paars-wit kreeg vlak voor rust nog een derde mogelijkheid, maar ook deze keer toonde hij zich onmondig voor doel. Hij verscheen alleen voor Stijnen en wist hem deze keer wel te verschalken. Het leer verdween echter aan de verkeerde kant de paal.

Club stelde daar voor de rust bitter weinig tegenover. Een zwakke kopbal van Karel Geraerts in de 37ste minuut was het enige Brugse wapenfeit in 45 minuten. Voor het overige blonk blauw-zwart vooral uit in traag voetbal en slechte passes. Na rust speelden de West-Vlamingen wel enkele kansen bij elkaar en met een voor Germinal Beerschot ongeziene efficiëntie besliste het de wedstrijd in tien minuten.

Geraerts kopte een vrije trap van Ivan Leko hard voorbij Steppe in doel. Vier minuten later zorgde Leko met een laag afstandsschot zelf voor de 2-0. En plots kon het niet meer op voor het moeilijk scorende Club. Op een hoekschop van Leko werkte Geraerts de bal in de kluts tot bij Simaeys, die de 3-0 binnentrapte.

Germinal Beerschot kwam de klap niet meer te boven en zag bovendien Hernan Losada met een tweede geel van het veld gestuurd voor een late tackel op Brian Priske. Club kwam niet meer in de problemen en kwam via Sterchele zelfs nog dicht bij de 4-0, maar de voormalige Beerschot-spits besloot net naast.

Blauw-zwart houdt zo de leiding en kan nu uitkijken naar de resultaten van Anderlecht en Standard morgenavond. Germinal Beerschot wordt door deze nederlaag wellicht de grote verliezer van het weekend. (AN)