Datum: 26/01/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen sluipt weg van degradatiezone
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
KV Mechelen sluipt weg van degradatiezone
Foto: © SC

KV Mechelen ontving Bergen en zo stond er in het Veoliastadion Achter De Kazerne een degradatiewedstrijd op het menu. Voor KVM was dit een gouden kans om weg te geraken onderin. Bergen -en trainer onder druk José Riga- hadden de punten nog harder nodig.

KV Mechelen voerde enkele wijzigingen door op het middenveld. Maxime Biset nam de rol van verdedigende middenvelder op zich in de plaats van de gekwetste Geudens. Dunkovic bleef langs de kant en Boussaidi kwam voor het eerst aan de aftrap. Bergen speelde met Hatchi in de plaats van de geschorste Pistone. Voor aanvang van de wedstrijd werd Jonas Ivens nog gehuldigd als meest verdienstelijke KV-speler van 2007. Ook werd Steven Defour wegens het bestuur van zijn ex-team gefeliciteerd voor het behalen van de Gouden Schoen.  

Bergen wou KV Mechelen niet te ver laten weglopen en was duidelijk voor één punt naar Mechelen gekomen. Toch begonnen de Draken fel aan de partij. Mellemans kopte een hoekschop weg waarna Dalmat kon uithalen. Zijn schot week af en ging naast. Bergen kon toch voor enige dreiging zorgen, maar achteraan bleven ze bij Mechelen goed in positie. KV Mechelen toonde veel goede wil, maar stapelde de verkeerde passes op. Zo was het natuurlijk niet evident om Bergen te ontregelen. Na twintig minuten spelen prikte KV toch een keertje tegen. Vleminckx kopte een voorzet van Boussaidi in de armen van Herpoel. In het slotkwartier van de eerste periode zette KV toch een tandje bij. Bergen leunde steeds meer naar achteren en onderging de wet van de sterkste aan het eind van de eerste helft. Nong pakte uit met een knap nummertje op rechts en legde goed terug. De plaatsbal van Imschoot werd geparreerd door Herpoel. Vier minuten voor rusten was de Mechelse voorsprong toch een feit. Ivens verstuurde een prachtige pass naar de rechterflank tot bij Boussaidi. De Tunesiër trok de bal voor doel en Vleminckx schoot uit de draai in de rechterbenedenhoek binnen: 1-0.

KV Mechelen begon ook goed aan de tweede helft. Herpoel haalde een plaatsbal van Boussaidi vanonder de lat. Het geloof zakte bij Bergen dat aanvallend bijzonder weinig bracht. Enkel een paar ongelukkige controles langs Mechelse zijde voorkwam erger voor de bezoekers. De wedstrijd leek beslist te zijn toen Okkonen met een tweede gele kaart van het veld gestuurd werd. KV Mechelen trachtte meteen te profiteren. De afvallende bal na een hoekschop was voor Van Hoevelen. Het schot van de Mechelse rechtsachter ging naast. Vijf minuten later maakte KV Mechelen de klus helemaal af. Vleminckx kopte een hoekschop van Boussaidi binnen: 2-0. Vleminckx maakte zo zijn own-goal van vorige week tegen Anderlecht meer dan goed en Boussaidi, tweemaal de man van de assist, groeide uit tot de nieuwe lieveling van het Mechelse publiek. Heel even kwam Bergen nog wat beter in de wedstrijd. Maar KV Mechelen kwam de laatste twintig minuten goed door en probeerde op de tegenaanval nog aan een derde doelpunt te geraken. De score bleef echter ongewijzigd, KV Mechelen won met 2-0. 

KV Mechelen won al bij al makkelijk van Bergen en doet zo een gouden zaak in de degradatiestrijd. Mechelen sluipt stilaan weg van de degradatiezone en ziet de middenmoot dichterbij komen. Mechelen heeft nog slechts drie puntjes minder dan Roeselare terwijl de voorlaatste in de stand, FC Brussels, al zeven punten minder telt dan de Manenblussers. Brussels speelt morgen nog wel tegen Standard. Voor Bergen en coach José Riga wordt de situatie steeds benarder. Bergen blijft uiteraard laatste in de stand.