Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Le Canonnier
Sint-Truiden pakt punt tegen Moeskroen
Dirk Pieters

Moeskroen en Sint-Truiden hebben zaterdagavond in een draak van een wedstrijd elk een punt gepakt. Het is voor de Kanaries dus nog steeds niet gelukt om de drie punten te pakken buiten Staaien.

Toch begon STVV met vol vertrouwen aan de wedstrijd. Bij de bezoekers enkele nieuwe spelers die voor het verschil moesten zorgen. Zo begonnen Pospisil en Sidibe in de aanval. Vooral die eerste liet zich al vrij snel positief opmerken, maar Moeskroen-doelman Volders keerde zijn schot. Nadien verliep de partij evenwichtig, maar zonder veel kansen. Het was Moeskroen dat voor de rust nog de beste mogelijkheid kreeg, maar Custovic liet die onbenut. Hij faalde oog in oog met Mignolet en zo bleef het 0-0.

Na de rust waren er amper nog kansen te zien op Le Cannonier. Een poging van Niçoise was nog even gevaarlijk en ook Peeters kreeg nog een enorme kans, maar Teklak kon de poging van Peeters van de lijn vegen. Scifo is er dus niet in geslaagd zijn eerste thuiswedstrijd te winnen. tAN)