Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Edmond Machtensstadion
Standard blijft in het zog van Club Brugge
Thomas Dubois

Standard blijft in het zog van Club Brugge en start de belangrijke week met twee duels tegen Cercle met een overwinning. Geen trainerseffect bij Brussels, maar een zwakke prestatie tegen een Standard dat gerust meer kon scoren, 0-1 was de eindstand.

Bij Brussels werd Albert Cartier vorige week de laan uitgestuurd. Zijn plaats werd ingenomen door Franky Van der Elst die voor zekerheid koos door Haydock als libero uit te spelen. Dembele begon bij Standard in de plaats van de geschorste Steven Defour. Onyewu keerde terug uit schorsing en nam z’n plaats opnieuw in. Lutula zorgde bij de thuisploeg voor het eerste gevaar. Daarna waren het de bezoekers die voor het meeste gevaar konden zorgen. Vooral De Camaro en Mbokani zorgden hierbij voor gevaar. Ook Dufer kon nog eens aanleggen. Op het halfuur kreeg Witsel een uitstekende kans, maar doelman Cordier pakte fraai. Het was slechts uitstel, want Mbokani kon op aangeven van Fellaini de Brussels-doelman verschalken, 0-1. de spits kreeg even later nog een goede kans, maar de score bleef dezelfde tot aan de rust. Een verdiende tussenstand want de Rouches waren alomtegenwoordig.

Daar waar de bezoekers in de eerste helft tal van kansen bij elkaar speelden, duurde het na de thee even vooraleer er wat animo kwam. Op het uur was het Mulemo die Cordier kon bedreigen. Dat was het sein om nog eens door te drukken, wat resulteerde in kansjes voor zowel De Camargo als Mbokani. Aan Brussels-zijde bleef het nog altijd wachten op een echte doelkans. Een kwartier voor tijd mocht Jovanovic invallen en die liet meteen van zich horen, een doorsteekbal van hem werd net op tijd weggewerkt door Cordier. Even voor tijd had de thuisploeg een strafschop moeten krijgen na een fout op Gueye, maar Allaerts gaf niet toe. Daarna volgden er nog enkele kleine kansjes voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer. Standard wint oververdiend.