Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Regenboogstadion
Efficiënt Cercle wint West-Vlaamse derby
Steurbaut Kersten

Een efficiënt Cercle Brugge heeft de openingswedstrijd van de 19de speeldag gewonnen. Groen-zwart haalde het met 0-3 op het veld van Zulte Waregem en zet de top twee in de Jupiler League, Club Brugge en Standard, onder druk.

Cercle speelde zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen. Daarvoor ontbrak het goede voetbal van voor de winterstop en uit de bekerwedstrijd tegen de blauw-zwarte buur. Groen-zwart legde wel een ongeziene efficiëntie voor de dag. De twee eerste Brugse kansen zorgden voor drie doelpunten.

Portier profiteerde (met de hulp van de arm van Iachtchouk) op een vrije trap van de verwarring de in de Waregemse defensie om de openingstreffer hoog in doel voorbij De Vlieger te trappen. Twee minuten voor rust verdubbelde Iachtchouk, op aangeven van Stijn De Smet, de score.

Waregemse onmacht

De beste kansen waren echter voor Zulte Waregem. Mathieu Verschuere zag zijn poging op de lat stranden en Nikica Jelavic kwam net enkele centimeters te kort om zijn hoofd tegen de bal te zetten. Een tweede poging kopte de Kroaat naast de kooi van Verbist.

Na de koffie ging Cercle rustig door waarmee het bezig was. 50ste minuut: derde poging, derde doelpunt. Was getekend Serhiy Serebrennikov. Met dank aan rechtsback Frederik Boi voor de knappe assist. Matchwinnaar Iachchouk zorgde ei zo na voor de 0-4, maar zijn schot spatte uiteen op de paal.

Matthys

Zulte Waregem kwam via de ingevallen Tim Matthys nog twee keer dicht bij de eerreder, maar beide pogingen verdwenen naast het doel van Verbist, die zich na rust alleen op een poging van Jelavic moest onderscheiden.

Met deze overwinning komt Cercle naast Standard en op één puntje van competitieleider Club. De Rouches moeten zondagavond aan de bak tegen Lokeren op Daknam. Blauw-zwart ontvangt zaterdag Germinal Beerschot, dat al negen wedstrijden op rij wist te winnen. (AN)