Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - FCV Dender EH (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en FCV Dender EH live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Welkom in het Constant Van Den Stock Stadion ! Anderlecht ontvangt vanavond FC Dender. De tweede maal in één week tijd dat deze wedstrijd wordt gespeeld. Woensdag bekampten immers beide teams elkaar in de Beker Van Belgie. Het werd 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Anderlecht doet het in de competitie niet zo denderend. Het staat pas 6de, en wil zo snelmogelijk opschuiven om alsnog een Europees ticket te verzilveren. Dender lijkt bij winst uit de degradatie te lopen. De ploeg van trainer Boskamp moet het vanavond zonder geblesseerden Deflandre, Neva, De Storme, Iribarren en Lemmens doen. Zewklakow is nog niet speelgerechtigd. Anderlecht moet het ook zonder enkele basisspelers doen. Deschaecht, Frutos en Legaer zijjn geblesseerd, terwijl Van Damme en Wasilewski door schorsing moeten toekijken. Goor start allicht linksachter. Pieroni en Iakovenko, die deze week overkwamen, zijn niet speelgerechtigd. Pots is vanavond de scheidsrechter
Anderlecht: Zitka Daniel, Gillet Guillaume, Juhasz Roland, Pareja Nicolas, Goor Bart, Chatelle Thomas, Biglia Lucas Rodrigo, Polak Jan, Boussoufa Mbark, Vlcek Stanislav, Akin Serhat.
FCV Dender EH: Malfait Dieter, Oumouri Younnous, Derijck Timothy, De Petter Steven, Filipovic Predrag, De Groote Wouter, Vanderbiest Frédéric, De Pever Daan, Sylla Norman, Dufoor Sebastien, Munyaneza Henri.
1
De wedstrijd is vertrokken.
2
Anderlecht komt voor de eerste keer piepen. Boussoufa doet een actie langs de flank en zet voor richting Vlcek, maar Malfait is bij de pinken en klemt de bal.
4
Al meteen een reuzekans voor Dender ! Munyaneza schiet de bal staalhard naar doel, maar de bal gaat net naast de kruising.
7
Anderlecht domineert niet zoals het woensdag in de beker deed. Dender kreeg de enige goede kans tot nu toe.
10
Anderlecht breekt door met Akin, maar ziet dat Vlcek net niet bij zijn voorzet kan.
13
Eerste goede actie van Anderlecht. Mbark Boussoufa gaat via rechts door en levert de bal in totbij Polak, maar die schiet net naast de goal.
15
We hebben een kwartier gespeeld. Anderlecht speelt niet zoals het woensdag deed. Het kan Dender niet drukken op de eigen helft. Beide ploegen kregen elk 1 grote kans.
16
Boussoufa gaat door op links. De flankaanvaller duikt het strafschopgebied in en wordt neergehaald door De Petter. Scheidsrechter Pots fluit geen strafschop. Dit was wel een twijfelgeval.
17
Boussoufa komt veel in het spel voor. Nu mag hij, na een steekbal van Akin, alleen op doelman Malfait afgaan, maar die redt de aanval.
19
Biglia waagt zijn kans ook eens. De Argentijn knalt de bal maar net naast het doel van Malfait.
20
Een schot van Dufoor wordt afgeblokt door Gillet en de bal gaat duidelijk in hoekschop, maar Pots geeft een doeltrap. Verkeerde beslissing.
22
 Gele kaart voor Steven De Petter
Geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Cercle Brugge.
23
 Gele kaart voor Sebastien Dufoor

24
Penalty voor de thuisploeg ! De Petter krijgt de bal tegen de arm en de scheidsrechter wijst naar de stip.
25

Goal
Doelpunt van Thomas Chatelle (Onbekend Onbekend)
Chatelle zet de strafschop mooi om in een doelpunt. Anderlecht komt verdiend op voorsprong.
27
Gevaarlijk standje van Dufoor. Hij raakt de bal met de hand, gelukkig heeft de scheidsrechter niets gezien.
29
Polak blijft even liggen, maar na een korte onderbreking kan de Tsjech terug verder spelen.
30
We zijn een half uur ver. Anderlecht kwam in het 2de kwartier beter aan spelen toe Boussoufa en Biglia. Een penalty werd feilloos omgezet door Chatelle.
32
Een schot van Boussoufa wordt door Malfait in hoekschop geduwd.
36
Dender begon goed aan de wedstrijd, maar kon na het doelpunt geen kansen meer afdwingen. Anderlecht gaat op zoek naar de 2de treffer.
38
Munyaneza kan de bal niet goed richten.
41
Nog een goede kans voor Anderlecht. Na een één-tweetje met Vlcek kan Chatelle vrije aanleggen, maar die schiet over de bal. Weg kans.
45
Nog enkele minuten extra tijd. Anderlecht lijkt tevreden te zijn met een 1-0 voorsprong aan de rust.
45
Sylla geeft de bal mee met De Petter, maar de bal gaat naast.

Scheidsrechter
Rust
Anderlecht gaat met 1-0 de rust in. Heel de eerste wedstrijd had het de wedstrijd onder controle. Kansen bleven echter uit tot ongeveer de 20ste minuut. De thuisploeg begon een versnelling hoger spelen en zo kwam er het penaltydoelpunt via Chatelle. Na het doelpunt nog enkele halve kansen, maar geen doelpunten.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn aan de 2de helft begonnen
47
Beide ploegen starten de 2de helft zoals de eerste geëindigd is. Weinig doelgevaar en weinig kansen.
48
Boussoufa kan voorzetten, maar Malfait is bij de pinken.
50
Dufoor komt opzetten. Hij kan schieten, maar zijn schot wordt bijzonder makkelijk gepakt door Zitka.
52
Vlcek verspeelt een kans. Na een aanval met Akin krijgt de nieuwkomer de bal, maar schiet veel te hoog.
54
Biglia gooit de bal voor doel, maar zijn vrije trap wordt weggewerkt door Dender.
56
Het lijkt nog een helft eenrichtingsvoetbal te gaan worden. Dender heeft blijkbaar geen fut meer om nog een kans te versieren.
58
Een vrije trap wordt door Pareja naast getrapt.
59
Boussoufa kan een actie maken, maar De Petter zit er goed tussen.
59
Vervangen Daan De Pever
Ingevallen Johan Gerets

62
Een saaie 2de helft is er nu te zien in het Astridpark. De wedstrijd wordt tegen een heel laag tempo afgewerkt en grote kansen zijn er nog niet geweest in de 2de helft.
65
Mbark Boussoufa speelt een uitstekende wedstrijd. Hij zet goed voor, maar niemand van Anderlecht is komen aansluiten.
67
Derijck kopt de eerste hoekschop voor Dender over doel.
68
Goede kans voor de thuisploeg. Chatelle doet een actie op links en kan voorzetten naar Vlcek, die in één tijd de bal hard over doel schiet.
70
Weer Boussoufa met een goede actie. De daaropvolgende voorzet wordt door Akin op een verdediger van Dender.
72
Het is Boussoufa zijn dagje wel. Nu schiet hij na een individuele actie maar nipt naast de winkelhaak. Hij is de beste man op het veld momenteel.
74
Vlcek ziet zijn schot rakelings over gaan ! Anderlecht verdient een tweede doelpunt.
76
Nog een kwartier te spelen. Kan Dender nog voor een klein mirakel zorgen ?
77
Vlcek krijgt zijn zoveelste kans van de wedstrijd. Hij schiet de bal over het doel.
78
Gerets schiet de rebound van een vrije trap goed naar doel, Zitka moet moeite doen om de bal te pakken.
79
Vervangen Thomas Chatelle
Ingevallen Mbo Mpenza

80
Anderlecht morst met kansen. Na een voorzet van Akin kan Vlcek weer inschieten, maar mist.
82
Vervangen Frederik Vanderbiest
Ingevallen Anthony Cabeke

85
Malfait pakt op sublieme wijze een schot van Akin.
88
Dender heeft nog 3 minuten. Het zet alles op alles, en speelt nu even met 3 verdedigers.