Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Charleroi laat Dender weer twijfelen
Anthony Van der Planken

Charleroi boekte zaterdagavond een 2-4 overwinning op het veld van Dender. In een bijzonder leuke wedstrijd trokken de Karolo's aan het langste eind.

Charleroi startte furieus, maar kreeg wel als eerste een tegengoal te verwerken. Na wat geklungel voor het doel kon Timothy Derijck de 1-0 scoren. Zo maakte hij meteen zijn ongelukkige wedstrijd van vorige week goed.

Lang hield de thuisploeg echter niet stand. Mujangi Bia speelde opnieuw een uitstekende wedstrijd en scoorde een bijzonder fraaie gelijkmaker. Het bleef bij 1-1 tot aan de rust.

Na de pauze maakte Charleroi snel komaf met Dender. Joseph Akpala en Cyril Théréau brachten de bezoekers in enkele minuten tijd op een 1-3 voorsprong. Munyaneza gaf de thuisploeg nog een beetje hoop, maar uiteindelijk velde Akpala toch het verdicht van Dender: 2-4.

Dender leek op weg naar een makkelijk seizoenseinde, maar moet nu toch weer oppassen. Sint-Truiden komt immers opnieuw op zes punten. Dender houdt uiteraard alles in eigen hand, maar heeft met wedstrijden tegen Racing Genk, Standard en AA Gent geen makkelijk programma.