rwdmRWDM
kvmKV Mechelen
Datum: 05/04/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Edmond Machtensstadion
Gelijkspel levert Brussels niets op
T. Coremans
| 0 reacties
Gelijkspel levert Brussels niets op
Foto: © SC

FC Brussels is er niet in geslaagd de noodzakelijke drie punten thuis te houden. KV Mechelen kwam tweemaal op voorsprong. De thuisploeg wist deze voorsprong telkens ongedaan te maken maar komt geen stap verder met deze puntendeling.

In Molenbeek was het vanavond twee voor twaalf. Nieuw puntenverlies zou de Brusselaars weer een stap dichter bij de degradatie brengen. Na de overwinning van STVV, gisteren op het veld van AA Gent, stond FC Brussels ver van de andere degradatiekandidaten. KV Mechelen kon de partij zonder zorgen aanvangen. Zij presteerden de laatste weken allesbehalve slecht en wisten het behoud al te verzekeren.

KV Mechelen begon het creatiefst aan de wedstrijd en voetbalde tijdens de openingsfase enkele kleine kansjes bij elkaar. Doelman Werner kwam aanvankelijk goed tussen, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Halverwege de eerste helft plaatste Persoons het leer op het hoofd van Geudens, die makkelijk mocht binnenkoppen, 0-1.

Hierop volgde enkele bloedstollende fases. Zola Matumona zette zich sterk door, maar werd foutief door Olivier Renard afgestopt. Scheidsrechter Pots toonde de doelman de rode kaart en legde de bal op de stip. Gorius zette de strafschop feilloos om, 1-1. Met een mannetje minder leek FC Brussels de wedstrijd te gaan domineren. Niets was minder waar. KV Mechelen bleef baas en kwam zelfs opnieuw op voorsprong. Werner loste een hoge bal waarna Nong simpel mocht binnenduwen, 1-2. Met deze stand doken we ook de kleedkamers in.

Het tweede bedrijf startte identiek als de eerste. Malinwa kreeg de meeste kansen, maar het sloeg er deze keer niet in hiervan één te verzilveren. Het was zelfs FC Brussels dat uit het niets wist te scoren. Gorius passte het leer zuiver tot bij Guterstam. De Zweed werkte cool af en bracht de thuisploeg opnieuw langszij.

Na de gelijkmaker leek de thuisaanhang waar te krijgen voor zijn entreegeld. Brussels drukte Mechelen op eigen helft. Matumona kreeg nog twee uitstekende mogelijkheden, maar wrong ze allebei de nek om. De manschappen onder leiding van de zenuwachtige Peter Maes hielden de achterlinie goed afgesloten. FC Brussels lukte geen uitgespeelde kans meer en moest uiteindelijk vrede nemen met een gelijkspel tegen een, na de uitsluiting van Renard, onthoofd KV Mechelen.

Het doek lijkt gevallen. FC Brussels speelt nu wel zeker volgend seizoen in onze Belgische Tweede Klasse. Na een tumultueus seizoen zonder stabiliteit wordt een tijdje bezinnen in tweede misschien nog niet zo'n slechte oplossing voor de Brusselaars. KV Mechelen maakt zich stilaan op voor een verlengd verblijf in de hoogste afdeling. (AN)