Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Schiervelde
Germinal Beerschot gaat opnieuw onderuit
De Nijs Michael

Roeselare zal ook volgend seizoen in de hoogste afdeling spelen, de West-Vlamingen toonden zich vandaag sterker dan Germinal Beerschot. Door deze nederlaag moet de Antwerpse club zich nu volledig op de beker concentreren als ze nog richting Europa willen.

Nog voor de wedstrijd begon was er opschudding op Schiervelde. De verlichting viel uit, maar de zichtbaarheid was voldoende om de match toch op gang te trappen. Na vier minuten sprong de verlichting opnieuw aan, maar intussen stond het al 1-0. Lutun bediende Thompson en die schoot overhoeks binnen. Een vijftal minuten later vuurde De Vleeschauwer richting doel, maar Steppe liet zich niet verrassen. Na een kwartier stond het bijna 2-0, maar De Vleeschauwer zag zijn poging eindigen op de dwarsligger. Het bleef een weinig hoogstaande wedstrijd en de eerste noemenswaardige poging van de bezoekers kwam er pas na 36 minuten. Okoduwa draaide naar doel en schoot, Sierens had weinig problemen met het schot. Tussendoor was de geblesseerde Vanderhaeghe al vervangen door Smits. Na 40 minuten haalde ook Dosunmu uit, maar doelman Sierens gaf geen krimp. In het slot van de eerte helft raakte de doelman van de thuisploeg nog betrokken in een opstootje met Dheedene, beide spelers kregen geel. Aan de score veranderde echter niets meer, we gingen dus rusten bij 1-0.

De tweede helft begon uitermate zwak, we konden aanvankelijk geen kans noteren. Na 55 minuten was er dan toch eens opschudding toen Dissa alleen op de bezoekende doelman afging, maar hij werd afgefloten wegens buitenspel. Twee minuten later was er dan toch eens gevaar via Kpaka, zijn schot werd gekeerd door Steppe. Germinal Beerschot nam gaandeweg het initiatief over, maar de bezoekers raakten maar niet aan uitgespeelde kansen. Pas twintig minuten voor tijd was er nog eens dreiging van paars-wit, het schot van Cruz viel echter op het dak van het doel. Een kwartier voor tijd zorgde De Vleeschauwer nog eens voor gevaar bij de thuisploeg, zijn vrije trap ging een half metertje over. Germinal Beerschot probeerde in de slotfase alsnog een punt uit de brand te slepen, maar de kop- en schietkans van Malki werden gestopt door Sierens. Diezelfde Sierens ging vlak voor tijd nog bijna in de fout na een vrije trap van Martyne Monteyne, maar Vaesen stond zijn doelman bij op de lijn. In de blessuretijd zag Cruz nog een bal afwijken richting doel, maar Sierens had weinig of geen problemen. Het bleef dus 1-0 en daardoor is Roeselare zo goed als zeker van een verlengd verblijf in de Jupiler League, Germinal Beerschot zit in een dipje en moet zich nu volop op de beker gaan concentreren.