Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Regenboogstadion
Geraerts schenkt Club eerste zege in drie weken
Steurbaut Kersten

Club Brugge heeft voor het eerst in drie weken nog eens een wedstrijd kunnen winnen. De jongens van Jacky Mathijssen wonnen met 2-3 op het veld van Zulte Waregem, maar overwinning kwam er niet zonder slag of stoot.

"We slaan ons zeker door deze moeilijke periode", klonk het bij Jacky Mathijssen hoopvol in aanloop naar de wedstrijd tegen Zulte Waregem. In het Regenboogstadion heeft blauw-zwart alvast een stap in de goede richting gezet, al mag Club Brugge niet te vroeg victorie kraaien. Achterin zijn de Bruggelingen nog altijd geen toonbeeld van sterke defensieve kwaliteiten, maar de mentaliteit en de drie punten moeten hen opnieuw het vertrouwen geven om de strijd aan te gaan voor de Europese plaatsen.

Vertrouwen
Dat vertrouwen was nog niet altijd merkbaar tijdens de wedstrijd in Waregem. Club zat na 45 minuten met een verdiende 0-2 voorsprong -met een afgeweken vrije trap van Leko en een binnentikker van Salou na een knappe assist van Brian Priske- op rozen, maar in de tweede helft had de blauw-zwarte armada van Mathijssen het opnieuw moeilijk om die voorsprong te verdedigen en de wedstrijd zonder problemen uit te spelen.

Zulte Waregem drong na de pauze de Bruggelingen terug op hun eigen helft en zag zijn inzet beloond met een aansluitingstreffer via Kevin Roelandts. De voormalige Club-speler won makkelijk het luchtduel van Priske en kopte met het achterhoofd een voorzet van Matthieu Verschuere voorbij Glenn Verbauwhede in doel.

Tussen nederlaag en zege

Tien minuten voor tijd dreigde Club zelfs af te stevenen op een derde nederlaag op rij. Mbaye Leye had de thuisploeg immers terug op gelijke hoogte gebracht met een droog afstandsschot. En opnieuw ging de blauw-zwarte defensie niet vrijuit. Joos Valgaeren week veel te makkelijk voor de aanstormende Leye, die zo vrijuit zijn kans kon gaan.

Het was echter Club dat meteen reageerde. En dan nog wel via Valgaeren zelf. De verdediger had echter tweemaal pech. Zijn eerste poging strandde op de lat en een tweede schot hobbelde via de hak van Reina naast de kooi van Bossut. Voor de treffer van Leye had Leko de zege eigenlijk al kunnen veilig stellen, maar net als Valgaeren zag de Kroaat zijn schot, een vrije trap, op de lat uiteen spatten.

Voetbalgoden

In de slotfase kreeg Club toch nog de voetbalgoden op zijn hand. Leko mocht een te vroeg -en tevens slecht- genomen hoekschop, na een wissel van de geblesseerde Jeroen Simaeys voor Birger Maertens, hernemen en dat bracht Club nog eens geluk. De tweede poging belandde voor de voeten van Karel Geraerts die -ook al met meer geluk dan kunde- de bal in de open doelmond duwde.

Dankzij deze overwinning springt Club Brugge terug over Anderlecht in het klassement en staat het terug op een Champions League - plaats. De Brusselaars kunnen zondagavond de tweede plaats terug opeisen als ze de drie punten pakken op het veld van Westerlo. Maar misschien willen de voetbalgoden Club Brugge -en Jan Ceulemans- nog een handje toesteken. (AN)