Datum: 06/04/2008 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Het Kuipje
Westerlo thuis onmondig tegen Anderlecht
T. Coremans
| 0 reacties
Westerlo thuis onmondig tegen Anderlecht
Foto: © SC

De laatste wedstrijd van de 29ste speeldag heeft voor geen verrassing gezorgd. Anderlecht pronkt opnieuw op de tweede stek na een uitoverwinning op Westerlo. Bij de bezoekers werd De Man al na 27 minuten uitgesloten.

Westerlo ontving vanavond de ploeg in vorm, Sporting Anderlecht. Bij de thuisploeg keerde Dirar, in de belangstelling van de bezoekers, terug in de ploeg. Ariël Jacobs kon eveneens rekenen op een sterk elftal. Hij moest enkel Wasilewski, Chatelle en Zitka missen.

Anderlecht begon furieus aan de partij en dwong enkele uitstekende mogelijkheden af. Polak trof de paal na een slecht weggewerkte voorzet. Even later voetbalde Gillet zich opnieuw in de kijker. Eerst knalde hij het leer net naast maar om en nabij het kwartier zorgde hij voor een vroege voorsprong. Deschacht verstuurde een heerlijke hoge bal richting Gillet. De beloftevolle Belg nam subliem de bal mee en knalde zonder nadenken de bal tegen de touwen, 0-1.

Halverwege het eerste bedrijf speelde een andere acteur zich in de kijker. Mark De Man pakte na twee overtredingen, binnen de vier minuten, de bijhorende gele kaarten. Hij mocht binnen het half uur al richting douches afdruipen. Westerlo trachtte met de man meer het evenwicht te herstellen. Al sloeg het daar voornamelijk in, toch was het aan de overkant dat de bal de doellijn opnieuw overschreed. Frutos kon, randje buitenspel, het leer voorbij De Winter werken. Een zware klap voor de thuisploeg die moedeloos toekeek hoe de bezoekende ploeg, met een man minder, verder uitliep.

Na de koffiepauze was er van creativiteit weinig sprake. Het vertoonde spel modderde aan en had nood aan een kwaliteitsinjectie. Westerlo trok het initiatief naar zich toe maar kon voor weinig doelgevaar zorgen. Zelenka stormde richting doel maar werd het scoren verhinderd door uitstekend keeperswerk van Davy Schollen. De Anderlecht-doelman haalde de afgelopen weken een hoog niveau ter vervanging van Daniël Zitka. Geen enkel moment leek de Westelse motor aan te slaan. De paarswitte verdediging ondervond weinig moeite met de aanvallende intenties van de thuisploeg. Sporting hield makkelijk stand en doet opnieuw een uitstekende zaak in het klassement.

De thuisploeg kreeg geen inspiratie toebedeeld waardoor Anderlecht opnieuw drie punten pakt. De Brusselaars zetten een stevige reeks neer. Niets lijkt hun van de tweede stek te stoten, waar ze na vanavond opnieuw vertoeven. Volgende week komt Germinal Beerschot op bezoek in het Astridpark. In Brugge maken ze zich op voor de derby, Club – Cercle. (AN)