Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Roeselare (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Roeselare live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Wil het haar kansen op de tweede plaats gaaf houden, dan moet Club Brugge vanavond winnen tegen SV Roeselare. Jacky Mathijssen kan voor de West-Vlaamse derby Jonathan Blondel en Jeroen Simaeys recupereren. De vertrekkende Joos Valgaeren valt uit de selectie. Dirk Geeraerd heeft meer problemen. Hij moet het stellen zonder Koen De Vleeschauwer, Azubike Oliseh en Mehmedelija Covic.
Club Brugge: Stijnen Stijn, Klukowski Michaël, Clement Philippe, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Leko Ivan, Geraerts Karel, Sterchele Francois, Priske Brian, Salou Ibrahim, Alcaraz Antolin.
Roeselare: Sierens Jurgen, Mirvic Damir, Vaesen Daan, Thompson Kenny, Smits Björn, Tanghe Stefaan, Van Loo Anthony, Soares Felipe, Oyen Davy, Dissa Mahamadou Mama, Lutun Benjamin.
1
Roeselare heeft de wedstrijd op gang gebracht
2
Voor de wedstrijd werd Jean-Pierre Papin gehuldigd als beste buitenlandse speler uit de geschiedenis van Club Brugge. Misschien kan dat de jongens van Mathijssen inspireren om er een mooie avond van te maken.
2
Mooie actie van Salou, maar de aanval krijgt geen vervolg.
3
We zijn nog maar drie minuten bezig en Jurgen Sierens krijgt het Brugse publiek al tegen zich. Ze vinden dat de bezoekende doelman te veel zijn tijd pakt.
4
De eerste goede aanval is van Roeselare. Tanghe ziet na een één-tweetje met Oyen zijn voorzet-schot gekeerd door Alcaraz.
6
Reactie van Club Brugge, maar Alcaraz kan net niet met het hoofd bij een vrije trap van Leko.
9
Blondel met een ingeving van het moment, maar zijn lob verdwijnt over het doel van Sierens.
13
Kopballetje van Dissa ... Net over het doel van Stijnen.
14
Mooie voorzet van Priske, maar Sierens bokst de bal voor de neus van de Brugse aanvallers weg. Klukowski trapt de afvallende bal over en naast.
15
Club Brugge probeert het tempo hoog te houden, maar vindt voorlopig weinig gaten in de defensie van Roeselare.
17
Prachtige pass van Leko naar Sterchele, die alleen op Sierens afgaat. De Luikenaar verschalkt de doelman, maar tikt de bal wel over. De kans op de openingstreffer.
19
Weer een snelle aanval van Club. De voorzet van Priske draagt ietsje te ver.
21
Blauw-zwart kampeert op de helft van de bezoekers, maar creëert voorlopig te weinig kansen.
23
Roeselare is nog eens gevaarlijk op de tegenaanval, maar het schot van Mirvic wordt via een Brugs been in hoekschop gewerkt.
27
Club Brugge dwingt een tweede hoekschop af. Kan blauw-zwart nog eens gevaarlijk zijn op een stilstaande fase?
28
De hoekschop levert niets op. Simaeys trapt aan de eerste paal naast.
29
Derde hoekschop voor Club. Derde keer, goede keer?
29
Veel geharrewar in de zestienmeter, maar opnieuw geen gevaar.
32

Goal
Doelpunt van Ibrahim Salou (Francois Sterchele †)
Eindelijk nog eens opwinding in het stadion en een verdiende treffer voor Club. Salou tikt een vlakke voorzet van Sterchele hoog in doel.
33
Priske gaat neer op de rand van de zestien. Vervecken geeft een vrije trap.
34
Het doelpunt van Salou heeft blauw-zwart blijkbaar wakker geschud. Leko poeiert de vrije trap op de vuisten van Sierens. Een nieuwe hoekschop levert niets op.
40
Salou kopt de 2-0 voorbij Salou, maar de aanvaller ziet zijn tweede doelpunt van de avond afgekeurd voor buitenspel.