Volg de match tussen Roeselare en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Nieuwkomer Kortrijk begint aan zijn terugkeer in eerste klasse. Meteen staat er de streekderby tegen Roeselare op het programma. Beide teams wordt een lastig seizoen voorspeld. Ze kunnen dus meteen het tegendeel bewijzen.
Roeselare: Sierens Jurgen, Hietanen Janne, Mirvic Damir, Oliseh Azubuike, Dainèche Nasser, Dembélé Boubacar, Papassarantis Yanis, Provoost Vincent, Tanghe Stefaan, Dissa Mahamadou Mama, Thompson Ode.
KV Kortrijk: Mollez Peter, De Ly Bram, Demets Stéphane, Lahaye Tristan, Verbrugghe Brecht, Calvo Daniel, Guedioura Adlène, Hempte Jimmy, Kums Sven, Barbosa William Xavier, Ebrahim Ibou Savaneh.
Kortrijk doet in de aanvangsfase goed mee.
9

Owngoal
Owngoal van Janne Hietanen: -
Hietanen werkt een Kortrijkse voorzet via doelman Sierens ongelukkig in eigen doel. Kortrijk staat dus meteen 0-1 voor.
10
Reactie van Roeselare: Papassarantis trapt ver naast.
12
Voorzet nu van Papassarantis, maar doelman Mollez pakt makkelijk.
17
Papassarantis is bedrijvig bij Roeselare. Zijn voorzet belandt nu echter weer in de handen van doelman Mollez.
21
Het is nu wachten op meer kansen. Roeselare kan voorlopig de Kortrijkse defensie niet echt onder druk zetten. Bovendien voetbalt KVK helemaal niet slecht.
24
Lahaye komt in botsing met zijn tegenstander en heeft verzorging aan het hoofd nodig.
26
 Gele kaart voor Stéphane Demets
Demets krijgt geel na een overtreding. Al de tweede gele kaart voor Kortrijk in deze wedstrijd.
29
Roeselare geeft de prognoses voorlopig gelijk. Bijna overal wordt hen een moeilijk seizoen voorspeld en wat ze in het eerste half uur laten zien, is niet meteen hoopgevend.
31
 Gele kaart voor Azubuike Oliseh
Eerste gele kaart langs de kant van de thuisploeg: Oliseh neemt hem in ontvangst.
33
Een scrimmage voor het doel van Roeselare, maar Kortrijk krijgt de bal er niet in! Er volgt nog wel een hoekschop.
34
 Gele kaart voor Jurgen Sierens
Barbosa daagt doelman Sierens uit en die duwt de speler van Kortrijk weg. De doelman krijgt geel voor deze actie.
34
De hoekschop levert niets op.
38
Daar is de eerste echte grote kans voor Roeselare! Dissa verschijnt voor doelman Mollez, maar de spits duwt de bal naast. Zo blijft het 0-1 voor Kortrijk.
42

Goal
Doelpunt van Ode Thompson (Azubuike Oliseh)
Ode Thompson kopt de bal over doelman Mollez tegen de netten: Roeselare staat weer gelijk!

Scheidsrechter
Rust
Rusten doen we in Roeselare bij een 1-1-stand. Kortrijk klom snel op voorsprong na een owngoal van Hietanen. Roeselare was duidelijk aangeslagen, maar herstelde zich naar het einde van de eerste helft toe. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Ode Thompson.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Papassarantis knalt in de blessuretijd van de eerste helft nipt over. Roeselare herpakt zich.
46
Ref Bultynck fluit de tweede helft op gang.
47

Goal
Doelpunt van Mahamadou Mama Dissa (Onbekend Onbekend)
Papassarantis stuurt Dissa met een mooie pass diep, de aanvaller ziet zijn bal eerst nog van de lijn gekeerd worden maar in de rebound scoort hij wel. Roeselare staat zo plots op voorsprong.
49
Roeselare speelt nu plots met veel vertrouwen en Kortrijk moet terug.
52
Hempte met een kopbal na een hoekschop, maar geen gevaar voor keeper Sierens. Kortrijk probeert nu toch te reageren.
54
Een te korte terugspeelbal op Mollez en Dissa onderschept, maar de Malinees mist de 3-1. Hij gaat iedereen voorbij, maar Calvo redt nog voor de lijn.
56
Hoekschop van Kortrijk nu, maar Kums trapt over.
58
Vervangen Stéphane Demets
Ingevallen Karim Belhocine

De eerste wissel van de wedstrijd bij Kortrijk. Demets moet naar de kant.
61
Vervangen William Xavier Barbosa
Ingevallen Elimane Coulibaly

Coach Hein Vanhaezebrouck gokt en kiest voor de aanval.
65
Beide teams maken er een aangename derby van. Kan Kortrijk nog langszij komen?
71

Goal
Doelpunt van Bram De Ly (Onbekend Onbekend)
De Ly duwt een hoekschop met wat geluk in doel! Kortrijk staat weer gelijk: 2-2!
73
Vervangen Ode Thompson
Ingevallen Bjorn De Wilde

Bjorn De Wilde maakt zijn wederoptreden in eerste klasse. Hij vervangt doelpuntenmaker Ode Thompson.
74
 Gele kaart voor Stefaan Tanghe
Stefaan Tanghe krijgt geel. Al de derde gele kaart voor Roeselare.
76
 Gele kaart voor Damir Mirvic
Mirvic haalt Ibou neer en krijgt geel.
82
Vervangen Tristan Lahaye
Ingevallen Jo Vermast

Bij Kortrijk de derde wissel: Vermast vervangt Lahaye.
83
Het blijft heel spannend. Beide teams kunnen nog scoren en zo alsnog de drie punten pakken.
84
Vervangen Janne Hietanen
Ingevallen Felipe Soares

De man van de owngoal gaat naar de kant.
85
Eén ding is al zeker: zowel Roeselare als Kortrijk hebben vandaag voor de aanval gekozen.