Datum: 23/08/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade du Pays de Charleroi

Herbeleef Charleroi - Roeselare (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Charleroi en Roeselare live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf

Opstellingen
Charleroi: Laquait Bertrand, Defays Frank, Kéré Mahamoudou, Vandenbroeck David, Sbai Salaheddine, Sergio Remi, Chabaud Sébastien, Mujangi Bia Geoffrey, Oulmers Abdelmajid, Habibou Mahamadou, Théreau Cyril.
Roeselare: Sierens Jurgen, Dainèche Nasser, Mirvic Damir, Soares Felipe, Oliseh Azubuike, Dembélé Boubacar, Provoost Vincent, Tanghe Stefaan, Papassarantis Yanis, Thompson Ode, Dissa Mahamadou Mama.
00:00
Welkom vanuit het Stade du Pays waar Sporting Charleroi het zo dadelijk opneemt tegen Roeselare. Charleroi kan voor deze partij een beroep doen op zijn voltallige kern en wil deze avond zijn eerste punten van het nieuwe seizoen behalen. De bezoekers rekenen op dezelfde spelers die vorige week een gelijkspel lieten aantekenen tegen Kortrijk.
1
Scheidsrechter Joeri van de Velde fluit de wedstrijd op gang
2
Roeselare steekt als eerste de neus even aan het venster, Ode Thompson kan echter niet op doel besluiten
4
Charleroi reageert meteen met zijn eerste poging van de wedstrijd, doelman Sierens stopt de uithaal van Habibou
6
Nasser Daineche ontsnapt aan een gele kaart na het aantrappen van Mijangi Bia, scheidsrechter van de Velde houdt de kaarten nog even op zak.
12
De bezoekende supporters halen opgelucht adem na een gevaarlijk standje voor het eigen doel. Op een voorzet van Remi Sergio verschalkt Daineche bijna zijn eigen doelman.
13
Charleroi zet Roeselare even onder druk. Na een weggewerkte hoekschop komt ook Habibou even dreigen, Jurgen Sierens houdt knap stand.
15
Azubike oliseh snelt zijn doelman even ter hulp, hij maakt de poging van Théreau onschadelijk.
19
Jurgen Sierens behoedt zijn club voor een achterstand, hij stopt de uithaal van Mijangi Bia.
22
Roeselare met een tegenprik, Dissa zet zich sterk door maar doelman Laquait onderschept tijdig de bal.
25
 Gele kaart voor Boubacar Dembélé

25
Mijangi Bia onderneemt een vreemde poging. Hij besluit om op doel te schieten van op ruim 30 meter, hij knalt echter onbesuisd op de hielen van zijn ploegmaat Habibou
27
 Gele kaart voor Ode Thompson

27
Charleroi met de beste kans van de partij, Habibou controleert de bal en schiet op doel, zijn poging gaat centimeters naast.
32
Vervangen Mahamadou Mama Dissa
Ingevallen Bjorn De Wilde


33
Cyril Théreau laat de kans liggen om de score te openen! Habibou brengt de Franse spits in stelling, maar deze besluit echter veel te zwak op doelman Sierens.
34
Eindelijk prikt Roeselare eens tegen en hoe. Stefaan Thange met een stevige uithaal die in het zijnet belandt.
44
Charleroi trekt nog eens richting doel, Remi Sergio brengt de bal voor doel waar doelman Sierens redding brengt op de kopbal van Habibou.
45
Mijangi Bia onthoofd bijna doelman Sierens! Hij schiet staalhard op doel, Sierens komt met de schrik vrij, de bal ketst af op zijn lichaam.


Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten na een matige eerste helft waarin Charleroi de betere acties op de mat legde. Roeselare kon slechts sporadisch tegenprikken maar slaagde er nog niet in om de thuisgoalie in verlegenheid te brengen. Een logische 0-0 ruststand is het resultaat.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
We krijgen één minuut extra.
46
Roeselare mag de tweede helft op gang trappen.
49
Mijangi Bia blijft voor gevaar zorgen in deze wedstrijd. Hij haalt een hoekschop uit zijn actie, Jurgen Sierens plukt de bal makkelijk uit de lucht.
58
Mijangi Bia blijft de bedrijvigste man op het veld. Via de linkerflank duikt hij op in de zestien waar hij Sergio aanspeelt. Deze schiet op doel maar ziet de bal langs de verkeerde kant van de paal gaan.
61
Vervangen Habib Habibou
Ingevallen Abdessalam Benjelloun


63
Vervangen Cyril Théreau
Ingevallen Tim Smolders


66

Goal
Doelpunt van Abdessalam Benjelloun (Onbekend Onbekend)
Een gouden wissel van de thuisclub! Benjelloun scoort in zijn eerste speelminuten voor zijn nieuwe club. Hij verschalkt doelman Sierens met een rake kopbal!
71
 Gele kaart voor Salaheddine Sbai
Sbai krijgt een geel kartonnetje onder de neus geduwd na een harde tackle
74
Vervangen Yanis Papassarantis
Ingevallen Janne Hietanen


75
Roeselare heeft nog een kwartier om de achterstand om te buigen. Geen makkelijke opgave, want Charleroi controleert op dit moment de wedstrijd.
78
Een mooi opgezette aanval van Charleroi! Benjelloun devieert de bal met de borst tot bij Mijangi Bia, deze geeft doelman Sierens het nakijken maar de poging strandt op de paal.
79
Roeselare met de tegenaanval. De Wilde speelt Stefaan Tanghe vrij maar deze wordt net op tijd afgeblokt.
81
Vervangen Felipe Soares
Ingevallen Thomas Troch


85
Vervangen Remi Sergio
Ingevallen Damien Miceli


85
De tijd dringt voor Roeselare, met nog vijf minuten te gaan stevent Charleroi op zijn eerste overwinning af van het nieuwe seizoen.
88
Tim Smolders met een knappe actie. Hij dribbelt zich voorbij enkele verdedigers en brengt Mijangi Bia in schietpositie, het schot levert echter geen problemen op voor Sierens.
90
Na een knappe actie brengt Miceli de bal voor doel, Mijangi Bia haalt uit maar ziet zijn poging net naast gaan.
90
We krijgen vier minuten extra tijd.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.