Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - Westerlo (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Standard en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Standard speelt vanavond zijn eerste thuismatch van het seizoen 2008/2009. Verwacht wordt dat de Rouches geen misstap maken tegen Westerlo. De mannen van Jan Ceulemans wonnen vorige week hun wedstrijd tegen Charleroi, en hopen daar een vervolg aan te breiden. Bij de landskampioen starten Defour en Onyewu op de bank, in het vooruitzicht naar de Champions Leaguematch tegen Liverpool. Bij Westerlo moeten Sotil en Zelenka toekijken vanop de bank. Zij zijn geblesseerd. Volg de wedstrijd vanaf 18u live op Voetbalkrant !
Standard: Espinoza Rorys Aragon, Sarr Mohamed, Dante Bonfim, Mikulic Tomislaw, Camozzato Marcos, Toama Salim, Dalmat Wilfried, Fellaini Marouane, Witsel Axel, Jovanovic Milan, Mbokani Dieumerci.
Westerlo: Deelkens Bart, Van Kerckhoven Nico, Delen Jef, Vanaudenaerde Günther, Scheelen Wouter, Wils Stef, Modubi Michael, Sarki Emanuel, Adams Mozes, Dekelver Dieter, Tomou Bertin.
1
De wedstrijd wordt afgetrapt. De Luikse fans hebben er zin in vanavond.
3
Scheelen probeert het met een lage voorzet, maar de bal wordt weggewerkt.
5
Zelfde aanval als zonet, maar nu aan de overkant. Marcos met een te lage voorzet om de bezoekers te bedreigen.
7
Dekelver kan net niet bij een vrije trap.
9
Tomou met de eerste echte kans van de wedstrijd. De aanvaller kan uithalen, maar Espinoza kan de bal in twee tijden wegwerken.
10
Vandaag is Espinoza kapitein van Standard. Defour en De Camargo staan allebei aan de kant.
12
Dalmat kan zich goed doorzetten op rechts. De middenvelder kan besluiten, maar schiet op de voeten van Deelkens.
14
Toama met een vrije trap. Hij plaatst de bal richting doel, maar Deelkens bokst weg.
15
Bart Deelkens laat zien waarom hij weer naar Westerlo is gehaald. Nu onderschept hij een voorzet van Dalmat.
16
Witsel kan op doel koppen, maar de bal is te zwak op Deelkens te bedreigen.
17
Standard is duidelijk de sterkste ploeg. Westerlo begon goed, maar krijgt het nu moeilijk.
19
Dalmat schiet van ver op doel, maar de bal mist richting en gaat een paar meters naast.
20
Dekelver met een goede actie, maar Mikulic kan er zijn voet nog tegen zetten.
22
Standard met veel druk. Nu schiet Jovanovic op doel. De bal gaat een meter boven de kooi van Deelkens.
24
 Gele kaart voor Dieumerci Mbokani

24
Mbokani steekt de eerste keer zijn neus voor het doel. Hij schiet, maar ook nu gaat de bal hoog over doel.
26
Standard blijft de betere ploeg. Zij drukken Westerlo op de eigen helft, maar zijn nog niet efficiënt genoeg.
28
Dalmat ziet zijn voorzet voorbij iedereen gaan.
30
Beste kans van de wedstrijd is voor Standard. Jovanovic wordt diepgestuurd en kan besluiten op doel. De bal gaat een halve meter naast het doel.
34
Het tempo in de wedstrijd is alweer gaan zakken. Beide ploegen komen even op adem na de snelle beginfase.
38

Goal
Doelpunt van Salim Toama (Axel Witsel)
De Rouches verdiend op voorsprong ! Witsel met een voorzet. Toama is goed gevolgd en werkt proper af.
40

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani (Milan Jovanovic)
Standard is genadeloos ! Jovanovic met de lange run langs de zijlijn. De Serviër schuift de bal voor doel, waar Mbokani moeiteloos kan binnentikken.
43
Standard speelt de eerste helft rustig uit. Ook Westerlo dringt niet meer aan.
45
We krijgen nog één minuut extra.

Scheidsrechter
Rust
Beide ploegen startten snel aan de eerste helft. Westerlo probeerde het met een snel begin, maar Standard nam al snel het initiatief over. Onder andere Mbokani, Jovanovic en Dalmat kregen kansen, maar het was Toama die Standard op voorsprong zette. Mbokani kon na een voorzet van Jovanovic makkelijk de 2-0 binnentikken. Westerlo zal een klein mirakel nodig hebben om terug te komen. Tot over een kwartier !

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Moses Adams
Ingevallen Wim Mennes

46
We zijn begonnen aan de tweede helft. Kan Westerlo nog terugkomen ?
48
Fellaini met de eerste kans van de tweede helft. Hij schiet van ver, maar de bal gaat over.
51
Ex-Genkenaar Mikulic met een slechte inspeelpass. Dekelver kan bijna profiteren, maar de spits trapt naast.
53
Standard blijft controleren, terwijl Westerlo vergeefs op zoek gaat naar een doelpunt.
54
Dekelver komt net te kort om een hoekschop richting doel te koppen.
57
Standard met de druk. Witsel schiet een afvallende bal richting Deelkens, maar het leer gaat naast.
57
 Gele kaart voor Michael Modubi

61
Vervangen Emanuel Sarki
Ingevallen Jaime Alfonso Ruiz

64
Standard stevent af op een makkelijke overwinning. Westerlo lijkt niet veel weerstand meer te bieden.
67
Weer een dikke minuut druk van Standard. Dalmat gaat met de bal aan de haal. Hij zet voor, maar Deelkens staat in de weg. Witsel trapt in de herneming eveneens op De Kempense doelman.
68
Scheelen met een zwak schot.
70

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani (Onbekend Onbekend)
Toama met een uitstekend stiftertje over de Westelse verdediging. Mbokani legt de bal naast Deelkens in doel.