Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - KV Kortrijk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Anderlecht hoopt vanavont tegen Kortrijk weer aante knopen met een overwinning na het gelijkspel, vorige week tegen AA Gent. Nieuwkomer Bulykin komt meteen in de ploeg. Volg de match vanaf 20u !
Anderlecht: Zitka Daniel, Deschacht Olivier, Juhasz Roland, Van Damme Jelle, Wasilewski Marcin, Biglia Lucas, Gillet Guillaume, Polak Jan, Legear Jonathan, Bulykin Dmitri, Losada Hernan.
KV Kortrijk: Mollez Peter, De Ly Bram, Demets Stéphane, Guedioura Adlène, Lahaye Tristan, Verbrugghe Brecht, Calvo Daniel, Hempte Jimmy, Kums Sven, Coulibaly Elimane, Ebrahim Ibou Savaneh.
1
We zijn eraan begonnen.
4
De eerste minuten zijn niet echt vlot. Beide ploegen zoeken nog naar de organisatie.
8
Ibou met een schot, maar de bal vliegt in het zijnet.
12
Wat een kans voor nieuwkomer Bulykin ! Gillet legt terug tot bij de spits, maar die schiet recht op de enige verdediger van Kortrijk die op de lijn stond !
16
Legear brengt de bal voor doel. Mollez gaat onder de bal door en Biglia kan aan de tweede paal schieten, maar er staan Kortrijk-verdedigers in de weg.
18
Polak kopt na een voorzet van Biglia de bal in de handen van Mollez.
25
We zijn nu al even ver. Kortrijk heeft het moeilijk tegen een sterk Anderlecht, dat voorlopig nog niet efficiënt is.
28

Goal
Doelpunt van Dmitri Bulykin (Jelle Van Damme)
Bulykin neemt een bal van Van Damme aan en schiet schitterend in de hoek !
31
 Gele kaart voor Adlène Guedioura

35
Het duurt weer even voor we nog een goede aanval bij elkaar zien gespeeld.
41
Na een voorzet van Legear, blijft de bal hangen in het strafschopgebied. Zowel Biglia als Gillet krijgen de bal niet in doel gewerkt.
43
Mollez heeft een kopbal van Wasilekwski redden.
45

Goal
Doelpunt van Roland Juhasz (Hernan Losada)
Hoekschop van Losada. Mollez gaat onder de bal door, en Juhasz kan de bal krachtig binnenkoppen.

Scheidsrechter
Rust
Anderlecht kan met een geruststellende voorsprong de kleedkamers opzoeken. De Brusselaars waren heel de eerste helft baas en gaven amper ruimte in. Via Bulikyn en Juhasz staat de vice-landkampioen met 2-0 voor aan de rust.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.