Datum: 17/10/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Cercle Brugge - Anderlecht (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Cercle Brugge en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom in het bijzonder koude Jan Breydelstadion. De belangen bij beide teams zijn vanavond vrij groot. Cercle kan zich in de topzes voetballen mits winst en bij Anderlecht dient een crisis bezworen te worden. Bob Peeters houdt Foley opnieuw op de bank. Bij Anderlecht ontbreken Polak, Marecek en Diandy door blessure. Trainer Jacobs stelt een heel aanvallend team op met zowel plaats voor Lukaku, Suarez, Boussoufa en Legear.
Opstellingen
Cercle Brugge: Verbist Bram, Evens Bernt, Vidarsson Arnar, Viane Denis, Cornelis Hans, Iachtchouk Oleg, Reynaldo Dos Santos Silva , Pereira Reis Nuno Miguel, Neto Renato , Van Eenoo Lukas, Acheampong William Owusu.
Anderlecht: Proto Silvio, Mazuch Ondrej, Deschacht Olivier, Biglia Lucas, Suarez Matías, Boussoufa Mbark, Legear Jonathan, Lukaku Romelu, Kouyate Cheikhou, Juhasz Roland, Gillet Guillaume.
1
Boussoufa lijkt er zin in te hebben. Hij slalomt zich een weg naar doel en sleept er een corner uit.
3
Reynaldo zet een heel leuke aanval op en bijna geraakt de bal via een één-tweetje met Owusu terug bij hem. Deschacht is echter goed gevolgd.
4
En daar was bijna de goal: Iachtchouk werd helemaal vergeten in het centrum. De trap van de Cercle-aanvaller gaat echter via Proto tegen de paal. Een heel heet standje voor het doel van Anderlecht.
5
Leuk begin van de wedstrijd. Nu wordt Boussoufa net op tijd afgeblokt voor hij Verbist kan fusilleren. Hij haalt er wel opnieuw een hoekschop uit.
10
Cornelis laat de bal lopen, maar ziet niet dat Suarez er in zijn rug aan komt. Gelukkig voor Cercle kan Viane het recht zetten.
14
Verdere grote kansen blijven voorlopig uit. De twee ploegen zijn elkaar waard.
15
Biglia lanceert bijna Boussoufa, maar deze lijkt vanavond last te hebben met zijn controles. Nu duwt hij opnieuw de bal te ver voor zich uit waardoor Cercle simpel kan uitvoetballen.
17
Anderlecht heeft het bijzonder moeilijk met een fel opzittend Cercle. De Bruggelingen gaan voluit hun kans en spelen eigenlijk met vier spitsen.
20
Owusu loopt lang met de bal en ziet de helemaal vrijstaande Reynaldo op de rechterflank niet. Uiteindelijk besluit Van Eenoo op Proto.
21
Er is iets mis met Legear: hij doet teken dat hij wil gewisseld worden. Blijkbaar is er weer iets mis. Jacobs doet teken aan Kanu dat hij zich moet klaar houden.
23
Vervangen Jonathan Legear
Ingevallen Rubenilson Kanu


24
Suarez zet goed voor vanop rechts en de kleinste man op het veld, Mbark Boussoufa, kopt rakelings naast de verste paal.
28
 Gele kaart voor Lucas Biglia

32
Wat een kans voor Evens. Hij mag vrij inkoppen na een hoekschop maar via de grond belandt de bal recht in de handen van Proto.
34
Neto probeert het van ver en Proto moet een snoekduik uit de mouwen schudden.
39
Goh, weer twee reuzenkansen voor Cercle. Eerst komt Reynaldo naar binnen en geeft Proto heel wat werk met zijn geplaatst schot in de hoek. In de herneming twijfelt Iachtchouk te lang en kan Gillet zijn schot afblokken.
41
 Gele kaart voor Rubenilson Kanu

41
Een voorzet van Kanu komt bij Gillet terecht, maar die schiet een meter of twee naast.


Scheidsrechter
Rust
Ariël Jacobs zal wel het één en ander te zeggen hebben in de kleedkamer. Dat Cercle hier nog niet op voorsprong staat mag een wonder heten, want het voetbalde genoeg kansen bij elkaar om er minstens ééntje achter Proto te leggen. De doelman van Anderlecht staat echter met veel vertrouwen te spelen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Owusu en Van Eeno trappen de tweede helft op gang.
49
Boussoufa trapt een vrije trap laag in het pak. Juhasz kan er zijn voet nog tegenzetten, maar de bal brengt geen gevaar.
50
En daar is Cercle weeral. Een schitterende actie van Iachtchouk en Reynaldo op de linkerflank brengt de Braziliaan alleen voor doel. Hij besluit echter naast.
53
Cercle komt weer gevaarlijk opzetten. Deze keer besluit Owusu naast.
57
Vervangen Lukas Van Eenoo
Ingevallen Sergiy Serebrennikov


60
 Gele kaart voor Roland Juhasz

61

Goal
Doelpunt van Oleg Iachtchouk (Reynaldo dos Santos Silva)
Het zat er aan te komen. Reynaldo steekt de bal perfect tot bij Iachtchouk en deze ziet zijn schot via het lichaam van Proto in doel caprioleren.
67
Trainer Jacobs staat op het punt extra aanvallende kracht in te brengen. Badibanga staat klaar om in te vallen.
69
 Gele kaart voor Ondrej Mazuch

70
Vrije trap voor Cercle op een heel mooie plaats.
70
Proto schudt een supersave uit de mouwen op de vrijschop van Cornelis.
70
Vervangen Cheikhou Kouyate
Ingevallen Ziguy Badibanga


77
Een flits van Lukaku die zich in één beweging voorbij de verdediging werkt. Verbist brengt echter redding op zijn schot.
79
Het heeft bijna 80 minuten geduurd, maar Anderlecht begint vloeiende combinaties in elkaar te knutselen. Nu trapt Boussoufa in één tijd naast op een voorzet van Lukaku.
80
Biglia probeert het met een afstandsschot dat maar rakelings naast gaat.
83
Vervangen Reynaldo dos Santos Silva
Ingevallen Dominic Foley


85
Nu is Badibanga dichtbij de gelijkmaker met een kopbal die nipt naast gaat.
90
Verbist houdt zijn ploeg recht op een kopbal van Kanu.
91
Vervangen Oleg Iachtchouk
Ingevallen Kristof D'Haene




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.