Datum: 22/09/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - KAA Gent (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
De spelers zijn met de opwarming bezig. De tribunes op Daknam lopen stilaan vol, terwijl de stadionspeaker het publiek in de stemming probeert te brengen met enkele Nederlandstalige schlagers.

Vooraf
Welkom in het Daknamstadion waar Lokeren en AA Gent elkaar in de ogen kijken. De Waaslanders schoten met zes punten uit zeven matchen niet bepaald goed uit de startblokken en hopen om tegen de Gentse buren de tweede driepunter van het seizoen binnen te halen. Peter Maes kan daarvoor niet rekenen op de zieke Sep De Roover en de geblesseerden Benjamin De Ceulaer, Jérémy Perbet, Sanharib Malki en Vegard Braaten. De Buffalo's prijken met zestien punten aan de top van de tabel en willen daar liefst zo lang mogelijk blijven. Bij Gent ontbreken Yaya Soumahoro, Bernd Thijs, Fernando Pereira Wallace, Christophe Lepoint en Roy Myrie.
Opstellingen
Lokeren: Copa Barry Boubacar, Taravel Jérémy, Maric Mijat, Tiko Tshilola Tshinyama, Overmeire Killian, Persoons Koen, Mokulu Tembe Benjamin, Deekman Donovan, Tshimanga Katuku, Leko Ivan, De Pauw Nill.
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Azofeifa Randall, Hanstveit Erlend, Baric Mario, El Ghanassy Yassine, Coulibaly Elimane, Skarabot Mitija, Conte Ibrahima Sory, Ljubijankic Zlatan, Grondin Christophe.
1
Coulibaly laat zich meteen gelden, maar trapt over.
1
Ljubijankic en Coulibaly trappen de Oost-Vlaamse derby op gang.
4
De eerste grote kans van de match is voor Lokeren. Leko verstuurt een schijnbaar ongevaarlijke bal naar Mokulu, maar Baric schat die totaal verkeerd in, waardoor de Lokerenspits schuin voor Jorgacevic verschijnt. De Serviër weert het schot met zijn been.
10
Voorlopig valt er niet zo veel te beleven op Daknam. De match ligt nu weer stil voor een blessure van Tiko.
15
Gent probeert de partij in handen te nemen, maar ziet hoe Deekman een bal naast de verste paal krult.
18
Azofeifa neemt een afvallende bal meteen op de slof, maar Copa laat het leer rustig naast zijn doel vliegen.
21
Leko lokt een vrijschop uit op een interessante plaats. De Kroaat zelf en Overmeire moeten uitvechten wie gaat trappen.
22
Leko trapt de bal in de muur.
23
Baric speelt tot dusver geen gelukkige wedstrijd. De Gentse rechtsachter levert de bal in bij een Lokerenspeler, waarna De Pauw naast besluit.
27
Dury is duidelijk niet tevreden met het spel van El Ghanassy en Conte en de Gentcoach wisselt beide spelers van flank.
29
Coulibaly illustreert de onzorgvuldigheid van het Gentse spel. De bonkige aanvaller loopt zomaar buiten met de bal.
30
Lokeren komt niet veel, maar als het komt, is het gevaarlijk, mede door de onzekerheid achteraan bij Gent. De bezoekende verdediging gaat in de fout, waardoor Deekman mag aanleggen. Gelukkig voor de Buffalo's kan Suler er nog een voetje tussen steken.
34
Ook Conte toont aan dat het spel van de bezoekers niet goed is. De flankspeler zet de bal in één tijd achter het doel van Copa.
36
Overmeire brengt zichzelf in positie en besluit van ver op doel. Jorgacevic gaat echter goed plat en houdt het schot van de Lokerse middenvelder tegen.
40
Oh la la, beste kans van de match en die is voor Lokeren. Bij Gent krijgen ze de bal niet uit de zestien en via enkele hoofden komt Mokulu tot een halve omhaal. De bal gaat rakelings naast de kooi van Jorgacevic.
43
 Gele kaart voor Elimane Coulibaly
Coulibaly protesteert iets te veel bij de rode kaart van Azofeifa.
43
 Rode kaart voor Randall Azofeifa
Gent moet met zijn tienen voort nadat Azofeifa De Pauw op het middenveld torpedeert. De Gentse middenvelder gaat na lang protesteren van het veld.


Scheidsrechter
Rust
Lokeren en Gent gaan met een brilscore de rust in. Beide teams bakten er niet al te veel van, al was de beste kans wel voor de Waaslanders. Mokulu zag zijn halve volley echter rakelings langs gaan. Gent moet nog een helft met zijn tienen voort na een rode kaart voor Azofeifa.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Leko en Deekman beginnen aan de tweede helft. Hopelijk blijven we dit keer niet op onze honger zitten.
46
Vervangen Ibrahima Conte
Ingevallen Stijn De Smet


46
Vervangen Elimane Coulibaly
Ingevallen Tim Smolders

Dubbele wissel bij de Buffalo's.
47

Goal
Doelpunt van Tim Smolders (Christophe Grondin)
De wissel van Dury rendeert meteen. Smolders staat amper op het plein op de Gentse middenvelder kopt een vrijschop van Grondin tegen de touwen.
51
Vervangen Tsholola Tiko
Ingevallen Hassan El Mouataz

Nu is het aan Maes om te reageren op de spelontwikkelingen. De Lokerencoach brengt El Mouataz in de plaats van Tiko.
54
Lokeren geeft een geslagen indruk na die opdoffer. Bij Gent groeit het vertrouwen zienderogen.
56

Goal
Doelpunt van Zlatan Ljubijankic (Onbekend Onbekend)
El Ghanassy speelt de thuisdefensie op een hoopje en schotelt Ljubijankic op een simpele manier de 0-2 voor. Het lijkt over and out voor Lokeren, ondanks de man-meersituatie.
57

Goal
Doelpunt van Nill De Pauw (Ivan Leko)
We hebben blijkbaar te vroeg onze conclusies getrokken. Amper één minuut na de Gentse treffer brengt De Pauw weer hoop in de Waaslandse rangen.
60

Goal
Doelpunt van Benjamin Mokulu (Onbekend Onbekend)
Wat een ommezwaai. Mokulu kopt op hoekschop van Leko de gelijkmaker tegen de touwen. We zijn plots in een waar spektakel terechtgekomen.
62
We zijn hier duidelijk nog niet thuis. Taravel kopt het leer maar net over het doel van Gent. De toeschouwers krijgen op dit moment waar voor hun geld.
64
Vervangen Zlatan Ljubijankic
Ingevallen Shlomi Arbeitman


67
Lokeren is nu de ploeg die met vertrouwen speelt. Gent ontsnapt aan een vrijschop op de rand van de zestien als Grondin Overmeire neerduwt. Boucaut ziet er geen graten in.
72
Ei zo na plaatste Leko het orgelpunt op een prima partij. De middenvelder legt van ver aan en ziet zijn schot niet zo ver naast zoeven.
75
Persoons demonstreert het vertrouwen waarmee Lokeren momenteel speelt. Hij neemt de bal in één tijd op de slof, maar ziet zijn schot toch naast gaan.
80
Het tempo is weer wat gezakt. Gent beperkt zich tot het verdedigen van dat punt en ook Lokeren lijkt niet echt meer aan te dringen. Valt er toch nog een lijk uit de kast in de laatste tien minuten?
82
Vervangen Killian Overmeire
Ingevallen Geir Ludvig Fevang


85
Wat brengen de laatste vijf minuten van deze partij ons nog?
87

Goal
Doelpunt van Donovan Deekman (Onbekend Onbekend)
Na mistasten van Hanstveit lijkt Deekman Lokeren de zege te gaan schenken.
90
Vervangen Donovan Deekman
Ingevallen Marcel Mbayo




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.