Volg de match tussen Charleroi en Lierse SK live, samen met vele andere supporters.

Charleroi treedt vanavond voor het eerst aan onder coach Laszlo Csaba. Die staat voor de zware taak de zwalpende carolo's terug op het juiste spoor te brengen. Vanavond heeft het daar misschien wel een uitgelezen mogelijkheid voor tegen Lierse. De Pallieters misten eveneens hun start en nam inmiddels afscheid van Aimé Anthuenis. Voor opvolger Eric Van Meir wordt het zijn tweede match als hoofdcoach. Woensdag zorgde hij met Lierse al voor een stunt tegen Anderlecht door een puntje mee te graaien. Bezorgt hij Lierse vanavond een eerste driepunten? U kan het uiteraard weer LIVE fase per fase volgen vanaf 20h!
Charleroi: De Wolf Kevin, Franquart Peter, Kage Hervé, Elie Romain, Perdichizzi Pietro, Cordaro Alessandro, Losada Hernan, Aarab Naim, Tormena Ederson, Dos Santos Costa Orlando, Gueye Moussa.
Lierse SK: Kawashima Eiji, De Graef Garry, Van Dooren Kurt, Davids Lance, Frans Frederik, Mensah Akwetey , Dequevy Joeri, Claasen Daylon, Cavens Jurgen, Kovacs Peter, El-Gabas Mohamed .
1
We zijn eraan begonnen in het Stade du Pays.
2
Verrassing bij de bezoekers, waar geen Wesley Sonck te bespeuren valt in de basiself. De spits die woensdag nog trefzeker was tegen Anderlecht is niet speelklaar geraakt.
5
Rustige aanvangsminuten in Charleroi. Beide ploegen tasten nog wat af.
7
In een sfeerloos stadion probeert Losada zich nu toch eens door te zetten, maar de Argentijn vindt geen afspeelpunt.
9
Gueye met de eerste echte kans uit de wedstrijd. De kopbal van de spits is echter niet goed gericht.
14
Weinig animo voorlopig. Charleroi heeft wel het iets betere van het spel, Lierse wacht geduldig op zijn kans.
15
Orlando probeert het eens van ver, zonder veel gevaar echter.
18
Ook Losada haalt eens uit, maar de Argentijn kraakt zijn schot.
20
Daar is eindelijk de eerste kans voor de bezoekers. Cavens draait knap weg van zijn belager en viseert met zijn schot de kruising. De bal gaat net over de kooi van De Wolf.
28
In een bijzonder matige wedstrijd heeft Lierse stilaan het evenwicht hersteld. Beide ploegen slagen er echter amper in om kansen te creëren.
29
Vervangen Moussa Gueye
Ingevallen Jérémy Serwy

De geblesseerde Gueye wordt vervangen door jongeling Serwy.
31
Knappe actie van Losada op rechts, die resulteert in een corner. Die levert verder geen gevaar op.
35
Reuzenkans voor Orlando op aangeven van de ingevallen Serwy. De Braziliaan talmt echter veel te lang en knalt pal op Kawashima.
40
De wedstrijd kabbelt rustig verder. Charleroi is opnieuw de controlerende ploeg.
45
In extremis toch nog een kans voor Lierse via Cavens na mistasten in de Charleroi-defensie. De Lierse-spits besluit echter op doelman De Wolf.

Scheidsrechter
Rust
Bijzonder matige eerste helft waarin Charleroi in de eerste twintig minuten de bovenhand had, zonder echt uitgespeelde kansen te creëren. Lierse herstelde nadien stilaan het evenwicht en had twee mogelijkheden via Cavens. Ook de thuisploeg dreigde nog eens via Orlande. We rusten echter bij een logische 0-0 stand.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er opnieuw aan begonnen.
49
De eerste mogelijkheid in de tweede helft is voor Charleroi. Cordaro zet knap voor, maar niemand is gevolgd om de bal in doel te verlengen.
54
Ook Lierse steekt de neus eens aan het venster, maar de voorzet van El-Gabas strandt op de hakken van een verdediger.
56
Toch wat druk van de bezoekers nu, maar De Wolf kan nog net ontzetten.
58

Goal
Doelpunt van Peter Kovacs (Garry De Graef)
Prachtige voorzet van De Graef vanaf links, die Kovacs aan de eerste paal makkelijk in doel kan koppen.
60
Charleroi meteen met de reactie, maar het schot van Cordaro zoeft over de kooi van Kawashima.
63
Gaxa komt bij de bezoekers de moegestreden Davids vervangen.
65
Wat kan Charleroi nog in de laatste 25 minuten. Coach Csaba wacht voorlopig nog met vervangingen.
67
 Gele kaart voor Daylon Claasen
De eerste gele kaart uit de wedstrijd is voor Claasen na een fout op Ederson.
70
De thuisploeg slaagt er voorlopig niet in om de bezoekers weg te drukken.
75
Dan toch nog eens de thuisploeg. Losada met de goeie doorsteekpass , maar De Graef kan nog net ontzetten voor de aanstormende Orlando.
76
Vervangen Hervé Kage
Ingevallen John Tshibumbu

Csaba probeert de bakens nog te verzetten met de inbreng van Tshibumbu voor Kage.
78
Vervangen Mohamed El Gabas
Ingevallen Felisberto Sebastião de Graca Amaral

Een eerste wissel bij de bezoekers, waar Gilberto de moegestreden El-Gabas komt vervangen.
79
 Gele kaart voor Pietro Perdichizzi

80
Op corner lijkt Frans de bezoekers op 0-2 te koppen, maar er wordt gefloten voor een voorafgaande duwfout.
80
 Gele kaart voor Peter Kovacs
Kovacs krijgt in dezelfde fase nog geel voor protest.
81
 Rode kaart voor Joeri Dequevy
Terechte rode kaart voor Dequevy die zich revancheert op de enkels van Cordaro.
86
Vervangen Ederson Tormena
Ingevallen Zakaria Diallo

Laatste wissel bij de bezoekers waar Diallo de Braziliaan Ederson komt vervangen.