Germinal Beerschot
cluClub Brugge
Datum: 26/09/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Germinal Beerschot ontvangt vanavond Club Brugge. De Antwerpse fusieclub verloor woensdag in extremis met 4-3 bij Zulte Waregem nadat het op een bepaald moment 1-3 voorstond. Glen De Boeck las zijn spelers de levieten en rekent op hun eergevoel op Club opzij te zetten. Dat zal wel moeten gebeuren zonder de geblesseerden Acosta, McDonald, Pacovski en Rits. De Bruggelingen zitten na een tien op twaalf in een positieve spiraal en konden de voorbije twee speeldagen eindelijk eens de nul houden. Bovendien werd het doelpuntentotaal tegen Charleroi en Eupen met liefst negen stuks aangedikt. Adrie Koster moet het nog steeds stellen zonder Stijnen, Akpala en Vermeulen.
Opstellingen
Germinal Beerschot: Kaminski Thomas, Kagelmacher Gary , Clement Philippe, Haroun Faris, Cruz Daniel, Prince Nyoni Vusumuzi, Wanyama Victor, Negrao Junioe, Custovic Adnan, Wamfor Justice, Goor Bart.
Club Brugge: De Vlieger Geert, Hoefkens Carl, Dalmat Wilfried, Camozzato Marcos, Donk Ryan, Vargas Ronald, Geraerts Karel, Diaz Junior Enrique Campbell, Odjidja-Ofoe Vadis, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan.
1
Club trapt de match op gang.
5
Eerste heet standje voor het Clubdoel. Negrao glijdt uit vooraleer hij wil afdrukken, maar Haroun raapt het leer op en dwingt De Vlieger tot een safe.
8
Germinal Beerschot is vol overtuiging gestart. Bij Club vinden ze elkaar voorlopig moeizaam.
10
Ref Van De Velde laat een duidelijke fout van Clement op Kouemaha aan de rand van de zestien onbestraft. De thuisploeg kan counteren en De Vlieger moet gepast tussenbeide komen.
12
Na raar ontzetten van Donk lanceert Dalmat ongewild Goor. Een Bruggeling moet diens voorzet in hoekschop koppen. Dit lijkt geen makkelijk avondje te worden voor de West-Vlamingen.
14
Dalmat gaat neer in de zestien na een tackle van Wanyama. De thuisspeler lijkt echter de bal te spelen en Van De Velde laat dan ook doorspelen.
17
Na een vlotte combinatie van de bezoekers legt Dalmat van net buiten het strafschopgebied aan. Kaminski heeft een mooie zweefsprong in huis op het schot van de Fransman.
18
Het gaat nu snel over en weer. Dit keer wordt Negrao voor buitenspel teruggefloten.
20
Odjidja gaat zijn kans van ver, maar het schot van de Brugse middenvelder zoeft over het doel van Kaminski.
22
Nu toch wat druk van Club. Meer dan een hoekschop levert het niet op.
23
We zijn in minuut 23 en beide supportersclans eren de overleden François Sterchele. Die van de thuisploeg scanderen zijn naam, die van Club applaudiseren.
25
Oh la la, dit had de 0-1 moeten zijn. Dalmat met een lange ren en de Fransman vindt het hoofd van Kouemaha. Kaminski weert de kopbal van de Kameroener met het been.
31
Het vuur is er een beetje uit bij de thuisploeg. Club neemt de match in handen, maar is niet echt dreigend, op die ene kopbal van Kouemaha na.
32

Goal
Doelpunt van Karel Geraerts (Ivan Perisic)
Heerlijke combinatie van Club. Met een kattepootje bedient Vadis Geraerts die in één tijd doorspeelt naar Perisic. De Kroaat ontdoet zich van een thuisspeler en vindt centraal voor doel de inlopende Geraerts.
35
Negrao draait zich simpel vrij van Donk en stormt op doel af. Hoefkens legt de thuisspits neer en mag blij zijn dat hij geen geel krijgt.
37
Kustovic vindt een gaatje in de Brugse muur, maar De Vlieger gaat goed plat en klemt de bal.
37
Perisic lanceert Kouemaha die zich van Clement lijkt te ontdoen, maar dan neergaat op het moment dat hij alleen op het thuisdoel kan afgaan. Ref Van De Velde ziet er geen fout in van de ex-Clubspeler. Die scheldt Kouemaha dan wel de huid vol omdat die hem een rode kaart probeert aan te naaien.
40
Bijna was het over and out voor de thuisploeg. Camozzato vindt aan de verste paal het hoofd van Perisic. Kaminski heeft echter nog een ultieme reflex in huis op de kopbal van de Kroaat.


Scheidsrechter
Rust
Club Brugge trekt met een krappe 0-1-voorsprong de rust in. Germinal Beerschot begon snedig aan de match, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. De bezoekers namen geleidelijk aan de match in handen en bij de tweede goede kans was het prijs. Geraerts verzilverde een mooie aanval. De thuisploeg was nadien niet meer bij machte om iets aan die achterstand te doen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De thuisploeg begint aan de tweede periode.
47
De fusieclub trekt meteen naar voren en Haroun ziet zijn schot afgeblokt worden door Marcos.
50
Clement wil een actie met Cruz opzetten, maar de Colombiaan glijdt uit en ziet de bal buitengaan.
54
Hier ontsnapt Club aan de gelijkmaker. Haroun met een gevaarlijk draaiende voorzet, maar Goor kan er zijn hoofd niet goed tegen plaatsen. Dit had de 1-1 kunnen en moeten zijn.
60
De bezoekers controleren de match en tikken de bal goed rond.
62
Club lijkt alleen zichzelf in de problemen te kunnen brengen. Na dom balverlies vindt Haroun Negrao in de zestien en die gaat graag neer na een contact met Donk. Van De Velde wuift het protest weg.
63
 Gele kaart voor Júnior Díaz
Tijdrekken bij een inworp.
64
Negrao ontdoet zich van Donk en Diaz, maar trapt dan wild over. Hier zat duidelijk meer in.
67

Goal
Doelpunt van Faris Haroun (Onbekend Onbekend)
Het zat er een beetje aan te komen. Cruz met een voorzet in de zestien en Diaz ontzet onder druk van Negrao in de voeten van Haroun. Die geeft De Vlieger het nakijken.
69
Hoefkens en Negrao haken in elkaar en belanden beiden tegen de grond. Dit op het moment dat de thuisploeg een aanval opzet. Van De Velde ziet er geen graten in.
71
Een zucht van verluchting gaat door het stadion. Perisic zet in één tijd voor en Vargas glijdt de bal nog naast de goal.
72
Negrao is sneller op de bal dan Hoefkens, maar de Clubverdediger heeft nog een ultieme sliding in huis en haalt de bal uit de voeten van de thuisspits. De aanhang van de Ratten ziet hier een strafschop in.
74
De kruin van Clement streelt de voorzet van Goor. Het leer gaat echter naast de kooi van De Vlieger.
75
Vervangen Wilfried Dalmat
Ingevallen Maxime Lestienne


75
Vervangen Dorge Kouemaha
Ingevallen Nabil Dirar

Koster voert een dubbele wissel door. Dalmat, weggezakt in de tweede helft, en een bleke Kouemaha ruimen plaats voor Lestienne en Dirar.
78
Goor met een prima voorzet achter de Clubdefensie. Custovic en De Vlieger glijden samen over de achterlijn.
80
Bij Club loopt het voor geen meter meer na die gelijkmaker. De passes komen niet meer aan en het geloof in een driepunter ebt langzaam weg.
81
 Gele kaart voor Junior Negrao
Negrao neemt de bal met de hand mee op weg naar doel en krijgt terecht geel. Donk ontsnapt aan een karton, want de Clubverdediger geeft Negrao nog een ferme por in de rug mee.
84
Trekt de thuisploeg het laken nog naar zich toe of moet het genoegen nemen met een punt? Bij Club lijken ze alleszins tevreden te zijn met een gelijkspel.
85

Goal
Doelpunt van Junior Negrao (Faris Haroun)
Het zat eraan te komen. Geraerts met een te korte terugspeelbal op Hoefkens en daar zit Goor gepast tussen. Die speelt snel Haroun aan die op zijn beurt Negrao het straatje instuurt. Alleen voor De Vlieger mist de Kielse spits niet.
88
 Gele kaart voor Ryan Donk

89
Vervangen Marcos Camozzato
Ingevallen Daan Van Gijseghem

Nog een rare wissel bij Club. Een verdediger voor een verdediger.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.