cluClub Brugge
zwaZulte Waregem
Datum: 26/12/2011 15:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jan Breydel
Zuinig Club wint nog maar eens met 1-0
Tomas Taecke
| 0 reacties
Zuinig Club wint nog maar eens met 1-0
Foto: © SC

Club Brugge heeft de laatste opdracht van het kalenderjaar tot een goed einde gebracht. Bjorn Vleminckx tekende in een matige partij andermaal de winnende treffer aan (1- 0).

Tomas Taecke in Brugge

Zonder Vadis, Donk en Zimling kreeg blauw-zwart de motor in het openingskwartier niet aan de praat. Enkel Dirar kwam tot een schot waarop Bossut goed plat ging. Halfweg de eerste helft probeerde de hardwerkende Vleminckx het vanop afstand. Zijn moedige poging ging maar net naast.

Zulte Waregem reageerde via Delaplace die zich doorheen de Brugse verdediging een weg naar doel baande. De middenvelder ging vervolgens te opzichtig neer en kreeg daarvoor een geel karton. Aan de overzijde kon Dirar alleen op Bossut gaan, maar de buitenspeler kreeg het leer niet onder controle.

Essevee wil strafschop, Vleminckx scoort aan de overzijde

Club Brugge had veldoverwicht maar ving daar weinig of niets mee aan. Eén keer kon Essevee counteren na knullig inleveren van Vazquez, maar verder dan een zwakke kopbal van Delaplace kwamen de bezoekers niet. Die claimden kort daarna opnieuw een strafschop, maar Nzolo liet begaan. Aan de overzijde trapte Akpala op voorzet van Refaelov van dichtbij onbegrijpelijk over.

Vlak voor de rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Bossut weerde nog twee pogingen van Akpala af, maar moest zich toch gewonnen geven toen Vleminckx van dichtbij binnentrapte (1-0).

Club ging na de pauze meteen op zoek naar de dubbele voorsprong, toch was de eerste kans voor de bezoekers. Delaplace trapte van dichtbij net over de goal van Jorgacevic. Aan de overzijde kopten Vleminckx en Akpala over het doel en in de handen van Sammy Bossut.

Club schittert niet maar wint wel

De wedstrijd bloedde een beetje dood tot Colpaert zijn team in extremis voor de 2-0 kon behoeden. Akpala passeerde knap Bossut, maar Colpaert kon de tweede tegengoal nipt vermijden. Aan de andere kant van het speelveld leverde Jorgacevic de bal zomaar in bij Chevalier. De spits aarzelde te lang en kon het mistasten van de thuisdoelman niet verzilveren.

Zulte Waregem kwam verder niet in de buurt van de gelijkmaker en lijdt op het veld van blauw-zwart een nieuwe nederlaag. Club wint nog maar eens met 1-0 en houdt de drie punten zonder te overtuigen in eigen stadion.

Herbeleef Club Brugge - Zulte Waregem

Vooraf

Jupiler Pro League