Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Daknam
Zwak Lokeren geraakt niet voorbij georganiseerd STVV
Tomas Taecke

Lokeren en STVV kwamen in een ondermaatse partij niet tot scoren. De wedstrijd die geen winnaar verdiende, eindigde op een logisch gelijkspel (0-0).

Tomas Taecke in Lokeren

In een partij waarin geen van beide ploegen mocht verliezen trok de thuisploeg meteen ten aanval. De eerste kans was voor Finnbogason, die zijn schot van dichtbij afgeblokt zag worden door Buysens. Dufer reageerde aan de overzijde, maar Copa ging goed plat op zijn grondscherend schot.

Lokeren had in de eerste helft het balbezit maar kwam niet verder dan slappe schoten van Persoons en Tshimanga. STVV reageerde met een lage vrijschop van Dufer, waarop Copa andermaal goed plat ging. Ook Schouterden ging zijn kans met een vluchtschot, maar opnieuw stond de thuisdoelman op de goeie plek.

De eerste speelhelft had weinig om het lijf en de stand was halverwege bijgevolg ongewijzigd. Naarmate de pauze naderde begon STVV wel te voetballen en besefte het dat er iets te rapen viel tegen een slap Lokeren.

Op het trage tempo van de eerste helft kabbelde de partij na de koffie verder. Vlak voor het uur kreeg Daerden de beste kans in de wedstrijd. Op voorzet van Schouterden mikte hij aan de tweede paal net naast.

STVV groeide in de wedstrijd en kwam halfweg de tweede helft nog dichter bij de voorsprong. In de kluts stond Deferm plots vrij voor Copa, Taravel kon de openingsgoal in extremis voorkomen. Lokeren schoot wakker en trok in het slotkwartier opnieuw naar voor. Eerst De Ceulaer en dan Harbaoui konden Verhulst niet in verlegenheid brengen.

De Pauw kreeg namens Lokeren nog een mogelijkheid vooraleer Mokulu de beste kans voor de thuisploeg verzuimde. Op voorzet van De Ceulaer trapte hij van dichtbij op de vuisten van een prima Verhulst. Geen van beide ploegen slaagde er nog in een noemenswaardige mogelijkheid te creëren, waardoor het na het laatste fluitsignaal nog steeds 0-0 stond. STVV blijft laatste in de stand terwijl ook Lokeren niets opschiet met deze puntendeling.