Datum: 26/12/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Achter de Kazerne
OHL gaat met punt lopen Achter de Kazerne
OHL gaat met punt lopen Achter de Kazerne
Foto: © SC

Twee keer kwam OH Leuven op voorsprong, twee keer maakte Destorme de achterstand ongedaan. De thuisploeg verdiende zeker de overwinning na een belegering van jewelste, maar moest toch vrede nemen met een punt. Leuven stond bijna 80 minuten tegen het eigen doel geplakt.

Johan Walckiers in Mechelen

Een schoonheidsprijs zal de beginfase nooit in de wacht slepen. Veel gebikkel, veel fouten en veel slordige passes. In die marge mocht de terugkopbal van Pandza na tien minuten er wel zijn. De Bosniër moest heel laag gaan om het leer naar Renard te koppen, maar kon daardoor niet genoeg kracht zetten. Altijd gevaarlijk met de snelle beentjes van Remacle in de buurt en het kunstje werd dan ook afgestraft door de rechtmidden die met de bal aan de haal ging en Renard simpel omspeelde. Een laat kerstcadeau van Pandza zeg maar.

De krul van Destorme
OH Leuven wou de punten en schuwde in dat opzicht niet om de botte bijl boven te halen. Drie gele kaarten in minder dan twintig minuten waren het resultaat. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die ook via een schitterend doelpunt van Destorme. Met een prachtige krul in de bovenhoek liet hij Kaminski kansloos.

Het werd een partijtje eenrichtingsverkeer waarbij KV Mechelen duidelijk het meeste zin had om te voetballen. Leuven verdedigde het eigen doel met hand en tand en kwam er nog nauwelijks uit. Mechelen moest rekenen dat de bal eens goed zou vallen en dat gebeurde ook na een één-twee tussen Gorius en Diabang. De Fransman kwam voor doel en Kaminski - die het leer nog even aanraakte - leek geklopt, maar de paal bracht redding. En ook Cordaro schoot nog eens naast, terwijl een doelpunt van Destorme werd afgekeurd voor buitenspel.

Zestien seconden
KV Mechelen zou het zich beklagen dat het de eerste helft niet meer scoorde, want amper was er afgetrapt of Leuven stond opnieuw op voorsprong. Chuka werd diep gestuurd en na amper 16 seconden scoorde die al na Renard uitgekapt te hebben. Wat een start van de tweede helft voor OHL, maar wel volledig tegen de gang van het spel in.

KV Mechelen belegerde het doel van de Leuvenaars die niet meer over de helft geraakten. Gendarme ging dan ook nog veel te wild in op Cordaro en kreeg onmiddellijk rood. En Malinwa ging door. Gorius scoorde, maar werd weer afgevlagd, deze keer onterecht. Destorme en Gorius probeerden nog, maar Leuven verdedigde sterk.

Destorme zorgt voor punt
Het kon echter niet blijven duren. Na een schitterende aanval bracht Gorius de bal in één tijd voor en daar stond Destorme om zijn tweede van de avond binnen te rammen. En Destorme was in vorm, want hij bleef een constante bedreiging met zijn schoten. De winst zou verdiend geweest zijn voor KV Mechelen op basis van het spel en de kansen, maar Leuven ging Achter de Kazerne toch met een punt lopen.

Herbeleef KV Mechelen - OH Leuven

Vooraf