berBergen
andAnderlecht
0-1
23' Guillaume Gillet (pen)
1-1
Datum: 27/12/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade Charles Tondreau
Biljartgoal Makiese levert Bergen punt op
Biljartgoal Makiese levert Bergen punt op
Foto: © SC

Het was geen vertoning waarvan veel hoogtepunten zullen weergegeven kunnen worden. Bergen sleepte in de slotfase een gelijkspel uit de brand toen Juhasz de bal tegen Makiese schoot en deze in doel belandde. Gillet had via een penalty Anderlecht op voorsprong gebracht.

Johan Walckiers in Bergen

Beide ploegen kwamen met de verwachte elf aan de aftrap en beiden probeerden ze zoveel mogelijk de strook zand (geen sprietje gras te bekennen) te vermijden. Dat verkleinde het speelveld danig, wat goed voetbal niet ten goede kwam. Vooral de aanvallers van Anderlecht leken het moeilijk te hebben met het strandvoetbal aan die kant. Jovanovic, die aan deze kant moest spelen, werd er zelfs zichtbaar moedeloos van.

Het werd dan ook een evenwichtige eerste helft die gemoedelijk op en af ging zonder veel doelgevaar. Het was dan ook even wakker schrikken toen Gillet viel in de zestien en Gumienny onmiddellijk naar de stip wees, een heel lichte elfmeter want Lepicier deed heel weinig verkeerd. De rechtsmidden zette zich zelf achter de bal en scoorde zo zijn tiende van het seizoen. Het was eigenlijk het enige hoogtepunt van een anders flauwe eerste helft.

Bergen-coach Denis Van Wijk greep in en bracht met Bourabia meer aanvallende kracht in het team. Bijna rendeerde dat, want Bourabia schoot van ver en toen Proto de bal loste was het Perbet die er bijna als de kippen bij was om binnen te duwen. Proto lag echter nog in de weg. En Bergen wou die gelijkmaker en Perbet was er nog eens dichtbij, maar hij duwde de bal wel met de hand in doel.

Bergen drukte door en Anderlecht had het moeilijk om zijn voetbal te ontwikkelen op het zware veld. Laten we zeggen dat er ook veel te veel afval in hun spel zat. De Brusselaars moesten terugplooien en enkel via een counter van Wasilewski kon er nog eens voor gevaar gezorgd worden. Het stelde allemaal niet zo veel meer voor, de vakantie leek reeds in de benen te zitten en dus sleepte het duel zich naar zijn einde.

Toen iedereen zich al bij winst van Anderlecht had neergelegd, gebeurde het raarste moment van de match. Juhasz trapte hard op de rug van Makiese en daardoor schoot de bal in doel, want Proto was ondertussen ook ver uitgekomen, een biljartgoal. Een zware domper voor de paars-witten die wel nog de leiding behouden. Maar ook tegen Bergen werd slechts twee op zes gepakt.

Herbeleef Bergen - Anderlecht

Vooraf