zwaZulte Waregem
cluClub Brugge
1-1
53' Vadis Odjidja (pen)
Datum: 21/08/2011 18:00
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Regenboogstadion
Club Brugge verliest leidersplaats
Melissa Maes

Club Brugge speelde alweer met twee gezichten. Nu trok de eerste helft op niets, maar werd er wel in de tweede helft gevoetbald. Zulte Waregem zakte in de tweede periode van de match weg.

Een zwoele avond in het goed gevulde Regenboogstadion liet Club Brugge goed zweten. Zulte Waregem zette meteen goed druk en blauw-zwart kwam maar niet aan voetballen toe. De man van de eerste helft, Rossini, bracht Coosemans na ruim een kwartier in verlegenheid. De goalie was te ver uit zijn doel gekomen.

Club Brugge bracht inspiratieloos voetbal en sommige spelers gaven de indruk er niet veel zin in te hebben. Hing de trip naar Georgië nog in de kleren, of de 3-3-uitslag? Zulte Waregem speelde kort op de man en liet de bezoekers niet toe om ook maar één keer gevaarlijk te zijn.

Vazquez werd na een halfuur vervangen voor Deschilder en dat was niet naar de zin van de Spanjaard. Tijdens de wissel sloeg hij de hand van Koster weg. De wissel bracht niet veel op. De fauw was voor de rust nog dicht bij de 2-0, maar die zag zijn knal centimeters naast doel gaan.

In het begin van de tweede helft verloor Zulte Waregem de voorsprong. Na ruim vijf minuten kregen de bezoekers een strafschop: Dachelet trapte naast de bal, maar niet naast Akpala. Odjidja bracht de score in evenwicht.

Wat in de eerste helft niet lukte, ging in de tweede periode wel voor Club Brugge: de bal vlot naar elkaar tikken. Uiteindelijk hadden beide ploegen nog de mogelijkheden om het laken naar zich toe te trekken, maar het was nooit goed genoeg.