Datum: 31/01/2014 01:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Oostende is veilig na draak van match
Oostende is veilig na draak van match
Foto: © SC

Laten we kort zijn: Oostende heeft in Charleroi het behoud veilig gesteld na een doelpunt in de eerste twee minuten. Wat daarna volgde was eigenlijk het vermelden niet waard. Vooral de tweede helft deed bij iedereen pijn aan de ogen.

Je moet maar supporter van Charleroi zijn: je drie beste spelers verkocht, een noodploeg op het veld en al na één minuut op achterstand staan. Berrier - die schouder speelde hem weinig parten - dropte een vrije trap in de zestien en alle verdedigers gingen onder de bal door. Voor Schmisser was het een koud kunstje om alleen voor Mandanda zich weer in de gratie van Vanderbiest te spelen. De verdediger had immers de boter gegeten na de tegengoal in de Beker bij Lokeren, maar bleef toch het vertrouwen houden.

Twee minuten later besloot scheidsrechter Pots om de wedstrijd toch nog wat in leven te houden nadat Mushekwi finaal van zijn sokken werd gelopen in de zestien. Geen al te beste start dus voor de jongens van Felice Mazzu. Wat moet die trouwens gedacht hebben van de beslissingen van zijn bestuur? De portefeuille zal wel gespijsd zijn, maar op het veld hield hij qua technische dragers enkel nog Neeskens Kebano en nieuwkomer Clément Tainmont over. Die laatste lijkt alvast een echte versterking te zijn.

Vijfenveertig verschrikkelijke minuten later

Maar Oostende had het allemaal onder controle. Mazzu zag na een halfuur dan nog Tainmont uitvallen en Ovono een prachtsave uit zijn mouwen schudden bij een deviatie van Rossini. En de wedstrijd bloedde zelfs al in de eerste helft dood doordat de spelers van Charleroi besloten hadden om de haverklap tegen de grond te gaan liggen en ook te blijven liggen. Zoiet bevordert het spelniveau natuurlijk niet.

En ja, wie deze wedstrijd als eerste voetbalbeleving ooit had uitgekozen. U weet maar nooit natuurlijk. Die onwentende zal waarschijnlijk nooit meer naar een voetbalmatch trekken. Een draak van een tweede helft leverde ongeveer twee kansen op en evenveel beleving als bij het naar uw vrouw kijken die de afwas aan het doen is. Ovono moest een omhaal van Thiaré pakken en Depoître raakte de lat bij een deviatie. Zo ver kwamen we... tot Ovono in de slotfase met een supersave moest uitpakken om Rossini van de gelijkmaker te houden.

Vijfenveertig verschrikkelijke minuten later mocht Oostende dan toch met de winst huiswaarts keren. Dat zal voor Fred Vanderbiest ook het belangrijkste zijn, want goed voetbal heeft hij buiten de eerste twintig minuten niet gezien. Felice Mazzu moest het zelfs negentig zonder doen. In de slotfase stuitte Charleroi op een fantastische Ovono.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
François Guillaume 90' -
Mandanda Parfait 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Satli Mourad 69' -
Tainmont Clément 39' -
Saglik Enes 79' -
Martos Francisco Javier 90' -
Tormena Ederson 90' -
Willems Steeven   90' -
Kebano Neeskens 90' -
Rossini Giuseppe 90' -
  Bank G Beoordeel
Thiaré Jamal 51' -
Gálvez López Jessy 21' -
Daf Mohamed 11' -
Kumedor Abraham -  
Vervoort Jonathan -  
Faidherbe Adrien -  
Marinos Stergos -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ovono Didier 90' 10
De Schutter Niels 45' 5
Schmisser Baptiste 90' 9
Brillant Frédéric   90' 9
Hempte Jimmy 90' 7
Siani Sébastien 90' 8
Van Imschoot Tom 90' 6
Berrier Franck A 90' 7
Foket Thomas   74' 6
Mushekwi Nyasha Liberty 90' 8
Canesin Fernando Matos 79' 7
  Bank G Beoordeel
Luissint Xavier 45' 6
Wilmet Jonathan 16' 7
Depoitre Laurent 11' 5
Jali Andile Ernest -  
Dessaer Denis -  
Dumesnil Jérémy -  
Jonckheere Michiel -  
Herbeleef Charleroi - KV Oostende

Vooraf